ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παραιτήθηκε ο Γιάννης Σταυρόπουλος από τον Σύλλογο Εμπόρων Λουτρακίου! Επιστολή στο tvtv για τους λόγους παραίτησής του

9

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παραιτήθηκε ο Γιάννης Σταυρόπουλος από τον Σύλλογο Εμπόρων Λουτρακίου! Επιστολή στο tvtv για τους λόγους παραίτησής του

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Παραιτήθηκε ο Γιάννης Σταυρόπουλος από τον Σύλλογο Εμπόρων Λουτρακίου. Επιστολή στο tvtv για τους λόγους παραίτησής τουΑγαπητοί συνάδελφοι .

Στις 18/2/13, μετά από πολλά χρόνια, καταφέραμε σαν διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Λουτρακίου να συγκεντρώσουμε σε ανοικτή γενική συνέλευση αρκετά μέλη με αποτέλεσμα να μας τιμήσουν τουλάχιστον 70 άτομα.

Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη που παρευρέθηκαν στη συνέλευση .

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, μετά από σκέψη, δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου διότι οι κομματικές γραμμές που προσπαθεί να χαράξει ο πρόεδρος και τα μέλη εμένα δεν με εκφράζουν και δεν είναι ο σύλλογος όργανο κομμάτων κανενός , είναι ανεξάρτητη κίνηση από κόμματα και από πολιτική καθοδήγηση και για τους λόγους αυτούς παραιτούμαι από μέλος Δ.Σ.

Την περασμένη Δευτέρα όλοι καταλάβαμε πού προσπάθησαν ορισμένοι να οδηγήσουν την συζήτηση και πως στόχος ήταν η κομματική πολιτική και όχι τα προβλήματα των έμπορων και επαγγελματιών. Μάλιστα στις 17/2/13 η ομοσπονδία Έμπορων και Επαγγελματιών Πελοποννήσου έβγαλε ανακοίνωση ότι << να συμμετέχουν οι Έμποροι στην απεργία στις 20/2/13 αλλά χωρίς το κλείσιμο καταστημάτων >>.

Αυτό δεν αναφερθήκαν από το πρόεδρο του Δ.Σ. και προσπάθησε να πείσει τους παραβρισκόμενους ότι πρέπει να κλείσουμε τα καταστήματα.

Οι γραμμές των κομμάτων λοιπόν είναι για το κοινοβούλιο και όχι για μια πόλη που αυτή τη στιγμή εξαθλιώνεται λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της μη ανταγωνιστικής συμπεριφοράς μας προς τον καταναλωτή .

Φίλες και φίλοι, η προσωπική μου προσπάθεια από το καλοκαίρι του 2012 ήταν να μπορέσουμε να συσπειρώσουμε τα μέλη του συλλόγου , να δυναμώσει ο σύλλογος για να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα και να εκφράσουμε νέες ιδέες για να μπορέσει αυτή η πολύ που ζούμε να αλλάξει εικόνα και να γίνει η ζωή μας καλύτερη.

Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει πρόβλημα με την βαριά φορολογία, με τον ΟΑΕΕ , με τα χρέη στις τράπεζες, με τα καθημερινά έξοδα και με χιλιάδες προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.

Αυτή την κατάσταση όμως δυστυχώς εμείς, μια μικρή ομάδα ,πιστεύω ότι δεν μπορούμε να την ανατρέψουμε συνολικά , είμαστε λίγοι και οι φωνές μας δεν θα ακουστούν πουθενά .Αυτό που μπορούμε όμως να πετύχουμε είναι να διεκδικήσουμε τη θέση μας στην αγορά και γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, μέσω της συνεργασίας και της συνένωσης των δυνάμεών μας.

Η πόλη μας είναι ένα μέρος τουριστικό, που μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες χειμώνα -καλοκαίρι .Θα πρέπει να επικεντρωθούμε τόσο στην προσέλκυση τουριστών από το εξωτερικό, όσο και στον εσωτερικό τουρισμό, τον οποίο δεν πρέπει να παραμελούμε . Ο «πελάτης του σαββατοκύριακου» είναι σοβαρή πηγή εσόδων, που δεν πρέπει να υποτιμάται. Υπάρχουν πολλοί Αθηναίοι που διαθέτουν κατοικίες στην πόλη μας και σε αυτούς θα έπρεπε να επικεντρωθούμε και όχι να τους υποτιμάμε.

Μην βιαστεί κάποιος να πει ότι δεν υπάρχουν λεφτά και πως ο κόσμος έχει κόψει τα περιττά έξοδα, διότι ακόμα υπάρχουν πάρα πολλοί που έρχονται στο Λουτράκι κάθε σαββατοκύριακο, έστω για έναν καφέ.

Εάν λοιπόν μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτού του είδους τον τουρισμό θα είναι μια ανάσα για τους επιχειρηματίες της πόλης μας, με θετική επιρροή τόσο στα έσοδα όσο και στην ψυχολογία μας.

Χρειάζονται λοιπόν άνθρωποι με φρέσκιες ιδέες, αλλαγή στη συμπεριφορά και πιο επαγγελματική προσέγγιση σε ό,τι αφορά σ την εξυπηρέτηση, καθώς και δρομολόγηση νέων στρατηγικών από πλευράς Δήμου και δημοτικών υπηρεσιών.

Φίλες και φίλοι, ο αείμνηστος πατέρας μου ήρθε από ένα χωριό της Κυπαρισσίας και όταν έφτασε στην Αθήνα εξαθλιωμένος, μέσα σε ένα μήνα που δούλεψε ως λούστρος , κατάφερε να αγοράσει ένα καλό κουστούμι . Με αυτό το εφόδιο μόνο, αλλάζοντας την εικόνα του, κατάφερε να αποκτήσει μια καλύτερη εργασία, σαν εργολάβος- ελαιοχρωματιστής και να δημιουργήσει τα επόμενα χρόνια μεγάλη περιουσία, βασιζόμενος αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις, χωρίς να περιμένει τίποτε από αυτό το κράτος.

Θέλω τελειώνοντας να πω ότι όλοι μας, μαζί και η δημοτική αρχή, πρέπει να προσπαθήσουμε αυτή τη δύσκολη εποχή να ακουστούν οι φωνές των επαγγελματιών, να υπάρξει επιτέλους διαφάνεια και τα διαθέσιμα κονδύλια να διατεθούν αποκλειστικά για τη συντήρηση και την ανάπτυξη του τόπου, για να αναπνεύσει και να μπορέσει να επιβιώσει προτού ξεψυχήσει τελείως.

Όσον αφορά στις προτάσεις που ζήτησαν ορισμένοι συνάδελφοι, θα έλεγα πως ίσως οι λύσεις είναι μπροστά μας και δεν τις βλέπουμε. Πιο αναλυτικά:

1. Να δημιουργηθεί συγκοινωνία μεταξύ Αγ. Θεοδώρων- Καλαμακίου –Ισθμίων- Κυρα- Βρύσης, ώστε να ενωθεί πλέον ο Δήμος και να έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση στο Λουτράκι.

2. Να πεζοδρομηθεί η πόλη και να παραμένει κλειστός ο πεζόδρομος για κάποιες ώρες καθημερινά καθώς και σ τις αργίες, τα σαββατοκύριακα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να μπορεί ο κόσμος να περπατήσει άνετα και να κάνει τις αγορές του.

3. Να αγοραστεί από το Δήμο ένα τρενάκι και να χρησιμοποιηθεί τόσο σαν ψυχαγωγικό μέσο όσο και για την εξυπηρέτηση των πολιτών μέσα στην πόλη και να αξιοποιηθούν πλέον τα δημοτικά parking για να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της πόλης.

4. Να γίνει διαφήμιση και να οργανωθούν εκδηλώσεις ώστε να ακουστεί το όνομα της πόλης περισσότερο σε όλη την Ελλάδα .

5. Να γίνει προσπάθεια να ενεργοποιηθούν ξανά τα εργοστάσια νερού με νέες συμβάσεις , με μικρότερη φορολογία από τον δήμο για να αναπτυχθούν πάλι θέσεις εργασίας που έχουμε ανάγκη.

6. Να αναδείξουμε μέσω της διαφήμισης το φυσικό πλούτο της περιοχής για μεγαλύτερη προσέλευση τουρισμού, π.χ. με διαφημιστικές εκδρομές στις όμορφες παραλίες μας ή στις Αλκυονίδες νήσους κ.λπ.

Θα μπορούσε κανείς λοιπόν να καλέσει τους επαγγελματίες, να ακούσει τις σκέψεις τους για το τι καλύτερο μπορεί να γίνει στην πόλη, να γίνουν σεμινάρια marketing που έχουμε όλοι ανάγκη, να ενημερωθούμε για τα διάφορα προγράμματα όπως π.χ. τα ΕΣΠΑ και να γίνει μια προσπάθεια συλλογική και όχι ατομική, για το προσωπικό και μόνο συμφέρον. Τα λαϊκιστικά συνθήματα και η δήθεν αγωνιστική δράση δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στην απομόνωση και στο κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως ζούμε στο 2013 και επαναστάσεις δεν γίνονται πλέον ούτε στα βουνά ούτε στο Σύνταγμα ούτε με το IPHONE ανά χείρας, στέλνοντας μηνύματα στο FACEBOOK.

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

9 thoughts on “ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παραιτήθηκε ο Γιάννης Σταυρόπουλος από τον Σύλλογο Εμπόρων Λουτρακίου! Επιστολή στο tvtv για τους λόγους παραίτησής του

  1. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο Κ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑ. ΦΤΑΙΕΙ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕΣ ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΦΤΙΞΕ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ

  2. Έχεις δίκιο Γιάννη καλά έκανες πήγαν νακοματικοποιησουνε την συγκέντρωση είμαστε και εμείς κύριε Ασημακοπουλε παιδιά αγωνιστών και της Μακρονησου Αλλά τώρα προέχει οΤοπος δεν βλέπετε ότι το Λουτρακι Καταρεει βάλτε μυαλό κύριε Ασημακοπουλε βαρέθηκα με πια τα κόμματα δεν τα βλεπετε

  3. Εδώ οι Άρχοντες του τόπου δώσανε καντίνα στην παραλια

  4. ayti einai i arxi tou telous ! O dimos den kanei tipota gia na doulepsoun ta magaza kai o syllogos mas einai mesa stin politikopoihsh prepei na enwthoume prin na einai poly arga. Se alles touristikes perioxes syspeironontai gia na feroun tourismo ki emeis edv eimaste se mia diarki kontra. Oi dyskoloi kairoi pou pername prepei na mas enosoun!

  5. Πως κάνετε έτσι; Παραιτήθηκε ένα μέλος και τι έγινε.

  6. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝΥΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ . ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ .

    ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

  7. Αστα ρε Γιάννη σε ξέρουμε και σενα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *