Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας, που είδε το φως της δημοσιότητας, το απόγευμα της Πέμπτης, στον διάσημο ηθοποιό είχε διαγνωστεί πάρκινσον σε αρχικό στάδιο, για το οποίο, μάλιστα, ντρεπόταν και να μιλήσει δημόσια ή να ζητήσει ψυχολογική βοήθεια.

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι τα τελευταία δυο χρόνια πάλευε με το φάντασμα της κατάθλιψης, ενώ ο ίδιος είχε παραδεχτεί τον εθισμό του σε ναρκωτικά και αλκοόλ.

Ωστόσο, στην ίδια ανακοίνωση, υπογραμμίζεται ότι ο Γουίλιαμς δεν ήταν πλέον αλκοολικός αλλά ούτε και εθισμένος σε ναρκωτικές ουσίες και τα τελευταία χρόνια ήταν «καθαρός».

«Η αποχή του Ρόμπιν από καταχρήσεις ήταν άθικτη και ήταν γενναίος καθώς έδινε τις δικές του μάχες με την κατάθλιψη, το άγχος καθώς και το πάρκινσον σε αρχικό στάδιο, για το οποίο δεν ήταν έτοιμος να μιλήσει δημόσια. Ελπίζουμε ότι στον απόηχο του τραγικού θανάτου του, άλλοι θα βρουν τη δύναμη να αναζητήσουν θεραπεία και στήριξη για να αντιμετωπίσουν όποιες μάχες πρέπει ώστε να νιώθουν λιγότερο φόβο».

Η σύζυγός του ευχαριστεί επίσης όλους όσους εξέφρασαν την αγάπη και το θαυμασμό τους για τον σύζυγό της και χαρακτηρίζει ως μεγαλύτερο επίτευγμά του,πέρα από τα τρια του παιδιά, ότι μοίρασε απλόχερα χαρά και ευτυχία σε όσους έδιναν τις προσωπικές τους μάχες.

«Ο Ρόμπιν περνούσε μεγάλος μέρος της ζωής του βοηθώντας άλλους. Ένιωθε καλύτερα κάθε φορά που διασκέδαζε κάποιον στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, σε κάποιο στρατόπεδο ή κάποιο παιδί που ήταν άρρωστο. Ήθελε να γελάμε και να νιώθουμε λιγότερο φοβισμένοι. Μετά το θάνατό του, όλοι εμείς που τον αγαπούσαμε βρήκαμε κάποια παρηγοριά στην τρομακτική αγάπη και τον θαυμασμό που έδειξαν εκατομμύρια ανθρώπων που «άγγιξε» με τον τρόπο του, τις ζωές τους. Η μεγαλύτερη κληρονομιά του, εκτός από τα τρία του παιδιά, είναι η χαρά και η ευτυχία που προσέφερε σε άλλους και κυρίως σε όσους έδιναν τις προσωπικές τους μάχες».

Λίγες ώρες νωρίτερα η εκπρόσωπος της οικογένειας Μάρα Μπούξμπαουμ είχε στείλει επιστολή στο NBC News, στην οποία τόνιζε ότι οι φήμες που ήθελαν τον αγαπημένο ηθοποιό να είχε οικονομικά προβλήματα, είναι άτοπες.

«Οι αναφορές για οικονομικά προβλήματα είναι εσφαλμένες. Κατανοώ την επιθυμία του κόσμου να καταλάβει αυτό που συνέβη, αλλά θα τους πρότεινα να εστιάσουν την προσοχή τους στο πώς θα βοηθήσουν ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη».