07/05/2024

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Βουλή: Αντίστροφη μέτρηση για την τρίτη ψηφοφορία

0

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Βουλή: Αντίστροφη μέτρηση για την τρίτη ψηφοφορία

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  Βουλή: Αντίστροφη μέτρηση για την τρίτη ψηφοφορίαΣε περίπτωση που η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους θα προκηρυχτούν πρόωρες εκλογές.

Οι κάλπες αναμένεται να στηθούν είτε στις 25 Ιανουαρίου είτε την 1η Φεβρουαρίου ως εκ τούτου η χώρα θα περάσει έναν προεκλογικό μήνα ο οποίος αναμένεται να είναι εξόχως πολωτικός.

Ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε με τη συνέντευξη του στη ΝΕΡΙΤ, να πείσει για την αναγκαιότητα εκλογής ΠτΔ από την παρούσα Βουλή επισημαίνοντας ότι οι πρόωρες εκλογές θα οδηγήσουν σε περιπέτειες τη χώρα.

“Ο λαός δεν θέλει εκλογές” τόνισε ο Α. Σαμαράς και πρόσθεσε: “Κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον και αυτό είναι το δικό μου χρέος”.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε να απευθυνθεί σε κομματικό ακροατήριο και με άρθρο του στην Αυγή, τόνισε ότι η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ “θα είναι η αρχή μιας μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την κοινωνική σωτηρία και την ανασυγκρότηση του τόπου.

Μια εθνική προσπάθεια, όμως, που θα έχει διεθνή αντίκτυπο, αφού η ιστορική μας ευθύνη είναι να ανοίξουμε τον δρόμο μιας εναλλακτικής πολιτικής στην Ευρώπη, μετατρέποντας μια χώρα της ευρωζώνης, από νεοφιλελεύθερο πείραμα σε παράδειγμα κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης”.

Η αριθμητική της ψηφοφορίας μέχρι σήμερα έχει δεδομένα τα 168 “ναι” και το Μέγαρο Μαξίμου εναποθέτει τις ελπίδες του στη θετική ψήφο των κάποιον ανεξάρτητων όπως του Βασίλη Καπερνάρου και του Μαρίνου Ουζουνίδη οι οποίοι όμως δεν έχουν τοποθετηθεί ευκρινώς για αλλαγή της στάσης τους.

Αυτό σημαίνει πως η κυβέρνηση θα φτάσει τις 171 θετικές ψήφους και πλέον θα χρειαστεί 9 από τη δεξαμενή των ανεξάρτητων και τις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ με την προϋπόθεση ότι θα σπάσει η κομματική γραμμή των Φώτη Κουβέλη και Πάνου Καμμένου που επιμένουν στο “παρών”.

Αμέσως μετά την σημερινή ψηφοφορία -στις 14.00- ανεξαρτήτως αποτελέσματος ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει εκτάκτως το υπουργικό Συμβούλιο.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *