26/04/2024

Απίστευτο Video !!! Εφευρέθηκε οθόνη 3D που αντιδρά με πραγματικά αντικείμενα!

2

Απίστευτο Video !!! Εφευρέθηκε οθόνη 3D που αντιδρά με πραγματικά αντικείμενα!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

3dthing

Παρουσιάστηκε χθες η πρώτη οθόνη στον κόσμο που αντιδρά στα τρισδιάστατα φυσικά αντικείμενα .
Η επιφάνεια της οθόνης αποτελείται από ειδικές ράβδους καθεμία από τις οποίες συνδέεται άμεσα με τη δική της μονάδα . Έτσι, η ράβδος σε αυτή την περίπτωση είναι το «pixel» της οθόνης. Οι ράβδοι είναι σε θέση να βγουν σε διαφορετικό απαιτούμενο ύψος , σχηματίζοντας έτσι μια επίπεδη επιφάνεια αν είναι απαραίτητο  ή προεξοχές  ή το αντίστροφο κυρτώματα.
Η αρχή λειτουργίας της οθόνης είναι η εξής :  με τη βοήθεια του αισθητήρα Kinect « συλλαμβάνεται » η 3D εικόνα του αντικειμένου και στη συνέχεια on – line μεταφέρεται στην inFORM οθόνη. Στην περίπτωση που το αντικείμενο κινείται, κινείται και το μοντέλο του.
Καινοτόμο είναι ότι τα μοντέλα όγκου αλληλεπιδρούν στην οθόνη με τα πραγματικά αντικείμενα! Έτσι σε ένα πείραμα οι επιστήμονες μεταφέροντας την «εικόνα» των χεριών έκαναν να κυλήσει πραγματικά  μια φυσική μπάλα  μιας και τα “κύματα ” των ράβδων ήταν αναγκασμένα να μετακινούνται κατά μήκος της επιφάνειας του smartphone . Πάνω ακριβώς από την οθόνη υπήρχε ένας προτζέκτορας χάρις στον οποίο η εικόνα χρωματιζόταν και φωτιζόταν. Σύμφωνα με τους επιστήμονες τέτοιες οθόνες θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται ευρέως σε λίγα χρόνια και η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα σε 3D γραφήματα και στην αρχιτεκτονική. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η εφεύρεση αυτή δεν είναι κάτι το καινούριο, ένα ανάλογο μοντέλο υπάρχει σήμερα στην οθόνη Braille και χρησιμοποιείται από ανθρώπους με προβλήματα όρασης.
Δείτε το video της νέας εφεύρεσης

 [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ouP9xNujkNo]

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

2 thoughts on “Απίστευτο Video !!! Εφευρέθηκε οθόνη 3D που αντιδρά με πραγματικά αντικείμενα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *