17/05/2024

Απίστευτο! Συνελήφθη 75χρονος οδηγός που οδηγούσε αναποδα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

0

Ένας 75χρονος οδηγός συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής (17/12) στην Αθήνα, κατόπιν καταδίωξης από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας. Οι αρχές εντόπισαν τον ηλικιωμένο οδηγό να κινείται ανάποδα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, παραβιάζοντας τους κανόνες κυκλοφορίας.

Αν και η αστυνομία προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει με ηχητικά και φωτεινά μέσα, ο οδηγός επέμεινε στην αντίστροφη κίνηση, παραβιάζοντας ερυθρούς σηματοδότες, δρόμους, γραμμές τραμ και πεζοδρόμιο. Καταλήγοντας στην Παλλήνη, ακινητοποιήθηκε.

Στο πλαίσιο του τροχονομικού ελέγχου, διαπιστώθηκαν πολλαπλές παραβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της οδήγησης υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Του επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 12.560 ευρώ, αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για 1.160 ημέρες, και προστέθηκαν 175 πόντοι στο ΣΕΣΟ. Τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος αφαιρέθηκαν για 400 ημέρες και το όχημα κατασχέθηκε.

Εκτός από τα διοικητικά μέτρα, προβλέπεται η διαδικασία αφαίρεσης της άδειας οδήγησης του ηλικιωμένου δια βίου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για περαιτέρω ενέργειες.

Η παραβίαση αυτή των κανόνων κυκλοφορίας προκάλεσε ανησυχία στις αρχές, καθώς ο οδηγός απέφυγε τη σύλληψη παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών. Το περιστατικό αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της ασφάλειας στον τομέα της οδικής κυκλοφορίας και της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *