24/04/2024

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα – αποχή 63% των εμπορικών συλλογών

1

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα – αποχή 63% των εμπορικών συλλογών

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Σήμερα είναι η πρώτη Κυριακή, από τις συνολικά επτά ετησίως, κατά την οποία όλη η αγορά θα είναι ανοικτή για το καταναλωτικό κοινό ενώ ξεκίνησαν από την Παρασκευή, οι πρώτες φθινοπωρινές εκπτώσεις και θα ολοκληρωθούν στις 9 Νοεμβρίου.
Πάντως, το 63% των εμπορικών συλλογών σε όλη τη χώρα αποφάσισαν να απέχουν από το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή.

Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, από τη μέχρι τώρα πληροφόρηση που έχει στην διάθεση της η ΕΣΕΕ από 177 τοπικούς εμπορικούς συλλόγους, το 32% έχει απαντήσει θετικά, το 63% αρνητικά, ενώ το 5% αφήνει το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή στη διακριτική ευχέρεια των εμπόρων.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, δηλαδή οι εκπτώσεις, επιτρέπονται πλέον τέσσερις φορές το χρόνο, ως εξής:

α) Τακτικές εκπτώσεις: από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.
β) Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι: το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τη διατύπωση του νόμου, η χρησιμοποίηση ποσοστού επιτρέπεται πλέον αποκλειστικά για τις εκπτώσεις και απαγορεύεται τόσο για τις προσφορές όσο και για τις προωθητικές ενέργειες.

Πηγή: star.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα – αποχή 63% των εμπορικών συλλογών

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *