20/04/2024

Ανέβηκαν κατά 37% οι πωλήσεις των Ελληνικών eShops μετά τη Συμφωνία

0

Ανέβηκαν κατά 37% οι πωλήσεις των Ελληνικών eShops μετά τη Συμφωνία

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Eshop Ιδιαίτερα θετικά ανταποκρίθηκαν οι καταναλωτές που κάνουν online αγορές το διήμερο της Δευτέρας 13 και Τρίτης 14 Ιουλίου, αμέσως δηλαδή μετά την επίτευξη της συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής.
Ο τζίρος των ηλεκτρονικών καταστημάτων αυξήθηκε κατά 37%, ενώ ο αριθμός των παραγγελιών τους αυξήθηκε κατά 48%, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Convert Group eBusiness Consulting, μίας εξειδικευμένης συμβουλευτικής εταιρίας στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η οποία έχει καθοδηγήσει την στρατηγική δεκάδων e-shops. Η σύγκριση έγινε με το αντίστοιχο διήμερο της προηγούμενης εβδομάδας.

Αυτή η αξιοσημείωτη και άμεση αύξηση στην εμπορική δραστηριότητα των ηλεκτρονικών καταστημάτων παρατηρήθηκε σε όλους ανεξαρτήτως τους κλάδους: online fashion, online beauty, online houseware, online pharmacy, κτλ.

“Προβλέπω ακόμα μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης του eCommerce μέχρι τέλος Ιουλίου και ίσως και τον Αυγούστου”, δήλωσε ο Παναγιώτης Γκεζερλής, διευθύνων σύμβουλος της Convert Group. Και συμπλήρωσε: “Οι δύο βασικοί λόγοι είναι οι εκπτώσεις, αλλά και ότι λόγω των capital controls, οι Έλληνες θα συνεχίζουν να μην μπορούν να αγοράσουν με τις πιστωτικές κάρτες τους από τα e-shops του εξωτερικού και έτσι, κυρίως στα ελληνικά e-shops ένδυσης και υπόδυσης, θα δούμε πολύ καλή αναπτυξιακή πορεία”.

Πηγή: epixeiro.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *