25/04/2024

Έφυγε από τη ζωή ο Πεζάολα [photos]

0

Ο Μπρούνο Πεζάολα έφυγε από την ζωή σε ηλικία 89 ετών

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

 1Ο Μπρούνο Πεζάολα έφυγε από την ζωή σε ηλικία 89 ετών την Παρασκευή (29/5) και το Onsports θυμάται το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό την σεζόν 1979-80

Ο Ιταλοαργεντινός είχε έρθει στο «τριφύλλι» τον Δεκέμβριο του 1979, στην πρώτη σεζόν που το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε γίνει επαγγελματικό.

Έχοντας στο πλευρό του τον Σταμάτη Μεσημέρη ο οποίος μπορεί να έγινε γνωστός για τα τραγούδια που έγραψε και την συνεργασία του με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου αλλά είχε σπουδάσει Κλινική Ψυχολογία και βοήθησε τα μέγιστα τον έμπειρο τεχνικό.

Κάποιοι μπορεί να υποστηρίζουν ότι ο Πεζάολα απέτυχε στους «πράσινους» αλλά είτε είναι αφελείς, είτε απλά δεν γνωρίζουν και δεν ενδιαφέρθηκαν να μάθουν.

Όταν ανέλαβε λοιπόν ο Ιταλοαργεντινός, η ομάδα ήταν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας μεγάλη απόσταση από τους πρωτοπόρους κι ενώ το βαθμολογικό σύστημα τότε έδινε δύο βαθμούς σε κάθε νίκη και όχι τρεις όπως ισχύει τα τελευταία 23 χρόνια.

Με εκπληκτική αντεπίθεση στον δεύτερο γύρο και νίκες στην Λεωφόρο επί του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ (2-0 και 1-0 αντίστοιχα) ο Παναθηναϊκός ισοβάθμησε στην κορυφή με τους Πειραιώτες και τον Άρη.

Τελικά το πρωτάθλημα δεν κατακτήθηκε, καθώς το συγκρότημα του Πεζάολα έχασε από τους «ερυθρόλευκους» στο «Γ. Καραϊσκάκης», με αποτέλεσμα ο Γιώργος Βαρδινογιάννης να διώξει τον Πεζάολα σε μία απόφαση ακατανόητη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον Παναθηναϊκό, ο Ιταλοαργεντινός τεχνικός ο οποίος έκανε καριέρα και ως ποδοσφαιριστής παίζοντας στη θέση του αριστερού χαφ, είχε προπονήσει σπουδαίες ομάδες όπως η Νάπολι και η Φιορεντίνα.

Η χαρακτηριστικότερη συνήθειά του ήταν πως του άρεσε να καπνίζει στον πάγκο ενώ φορούσε -σχεδόν- πάντα το παλτό που φαίνεται στη φωτογραφία.

Πηγή: onsports.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *