20/04/2024

Έφυγαν από τη Βουλή για να μην ψηφιστεί η πρότασή τους

0

Έφυγαν από τη Βουλή για να μην ψηφιστεί η πρότασή τους

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

 Σε φαρσοκωμωδία εξελίχθηκε η πρωινή συνεδρίαση του αυστραλιανού κοινοβουλίου, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι Άμποτ και ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Κρίστοφερ Πάιν έτρεχαν προς την έξοδο, όταν ξεκίνησε η ψηφοφορία πάνω σε πρόταση που οι ίδιοι κατέθεσαν!

Η αντιπολίτευση είχε ζητήσει να συζητηθεί το θέμα της αύξησης του χρέους. Η κυβέρνηση, που έχει πλειοψηφία μόλις μιας έδρας προσπάθησε να εμποδίσει την συζήτηση. Όμως ο βουλευτής Κρέιγκ Τόμσον, ο οποίος πρόσφατα αποβλήθηκε από την κυβερνητική παράταξη, αλλά ψήφιζε πάντα υπέρ των Εργατικών, αποφάσισε να ψηφίσει με την αντιπολίτευση!

Η αντιπολίτευση πιέζει για την παραίτηση του Τόμσον και καλεί την κυβέρνηση να μην στηρίζεται στην ψήφο του, επειδή ο τελευταίος κατηγορείται για κατάχρηση χρημάτων του συνδικάτου, του οποίου ήταν γραμματέας πριν γίνει βουλευτής.

Κάποια από τα χρήματα αυτά πήγαν σε ιερόδουλες. Έτσι όταν ο Τόμσον αποφάσισε να ψηφίσει υπέρ της αντιπολίτευσης, ο αρχηγός του Συνασπισμού και ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος έτρεξαν να φύγουν για να μη ψηφίσουν και έτσι να «ακυρώσουν» την ψήφο του Τόμσον. Ο Πάιν πρόλαβε, αλλά όχι και ο Άμποτ που υποχρεώθηκε να ψηφίσει και η ψήφος του μέτρησε!

Η ψηφοφορία επαναλήφθηκε λίγο αργότερα, αλλά αυτή τη φορά πρόλαβε να φύγει ο Άμποτ αλλά όχι και ο Πάιν! Στις ψηφοφορίες που ακολούθησαν ο Άμποτ απουσίαζε και ο Τόμσον τον κατηγόρησε ότι στηρίζει το… Εργατικό Κόμμα!

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Τόμσον και την Εργατική κυβέρνηση για «κινήσεις εντυπωσιασμού».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *