08/05/2024

Έτσι θα έμοιαζε ο Άγιος Βασίλης με βάση ιστορικά στοιχεία

0

Έτσι θα έμοιαζε ο Άγιος Βασίλης με βάση ιστορικά στοιχεία

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Έτσι θα έμοιαζε ο Άγιος Βασίλης αν ζούσε

Ο Άγιος Βασίλης είναι το αγαπημένο πρόσωπο και ο λατρεμένος ήρωας μικρών και μεγάλων παιδιών. Κάθε Χριστούγεννα τον περιμένουμε, του στέλνουμε γράμματα, και όσο και αν μεγαλώνουμε, ποτέ δεν παύουμε να πιστεύουμε -έστω και λίγο- στην ύπαρξη του.

Η λευκή του γενειάδα, η κόκκινη στολή, το χαμόγελο και η περήφανη κοιλιά του, είναι μερικά από τα στοιχεία που θα χαρακτήριζαν τον Άγιο Βασίλη. Πάνω από όλα, όμως, οι ιστορίες γύρω από το όνομα του, είναι αυτές που μένουν χαραγμένες στη μνήμη κάθε παιδιού.

Η παιδική μας αφέλεια

Ο μεγάλος σάκος με τα δώρα του, οι τάρανδοι και το υπερατλαντικό του ταξίδι, οι βοηθοί του τα ξωτικά, είναι θέματα ανεξάντλητης έμπνευσης, τα οποία όσες φορές και αν τα ακούσουμε, ασυνείδητα κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο, λησμονώντας την παιδική μας αφέλεια.

Τότε που κατεβαίναμε στο κέντρο της πόλης με τη συνοδεία της μαμάς και του μπαμπά, που ακόμα και αυτοί ενέδιδαν στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων. Τότε που βγάζαμε φωτογραφίες με την παλιά φωτογραφική με φιλμ, και περιμέναμε κάμποσο καιρό να εμφανιστούν.

Ο Άγιος Βασίλης με το κόκκινο σκουφί, την περήφανη κοιλιά και τον σάκο με δώρα
Ο Άγιος Βασίλης με το κόκκινο σκουφί, την περήφανη κοιλιά και τον σάκο με δώρα

Στα οικογενειακά άλμπουμ συναντάμε το παιδικό μας πρόσωπο, γεμάτο πίστη και ενθουσιασμό, με φόντο τη Χριστουγεννιάτικα διακοσμημένη πόλη, ενώ γυρνώντας σελίδα βλέπουμε τον Άγιο Βασίλη να μας κρατά αγκαλιά.

Η παιδική μας περιέργεια, μας διέταζε να απλώσουμε το χέρι και να τραβήξουμε την ψεύτικη γενειάδα του, και έπειτα να ξεσπάσουμε σε γέλια. Μπορεί να μας ενοχλούσε στιγμιαία, αλλά βαθιά μέσα μας ξέραμε πώς υπάρχει ένας Άγιος Βασίλης με αληθινή γενειάδα και ένα έλκυθρο με πολλούς ταράνδους.

“Μαμά υπάρχει Άγιος Βασίλης”; Ρωτάγαμε και ξανά ρωτάγαμε.

Αναζητώντας ως ενήλικες των Άγιο Βασίλη

Ο Άγιος Βασίλης για εμάς, ο Άγιος Νικόλαος για τους Άγγλους, ο Babbo Natale για τους Ιταλούς, ο Βάιναχτσμαν για τους Γερμανούς, ο Περ Νοέλ των Γάλλων, ο Λαμ- Κουνγκ-Κουνγκ των Κινέζων ή ο Χοτέισο για τους Ιάπωνες, ο καλοσυνάτος γέρος με τον σάκο γεμάτο από δώρα και αγάπη, αποκτά σήμερα πρόσωπο…

Σύμμαχοι του Άγιου Βασίλη, ερευνητές από το Liverpool, αποκάλυψαν το πρόσωπο του αγαπημένου μας ήρωα, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της 3D διαδραστικής τεχνολογίας. Ιδού:

Η νέα απεικόνιση του αγαπημένου μας παππού...
Η νέα απεικόνιση του αγαπημένου μας παππού…

Ειδικότερα, δύο καθηγητές από τη Σχολή Τέχνης και Σχεδίου του Liverpool John Moores University, Caroline Wilkinson και Mark Roughley δημιούργισαν μία νέα απεικόνιση του Άγιου Βασίλη, λαμβάνοντας υπόψιν τους τα ιστορικά αρχεία που έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα σύστημα ανοικοδόμησης του προσώπου το οποίο δημιουργήθηκε από τον καθηγητή Wilkinson και αναπτύχθηκε περισσότερο στα Πανεπιστήμια Dundee και LJMU. Ο καθηγητής Wilkinson δήλωσε: “Αυτή είναι η πιο ρεαλιστική εμφάνιση του Αγίου Νικολάου, με βάση το σκελετικό σύνολο και το ιστορικό υλικό”.

Ζητείται Άγιος Βασίλης

Τα χρόνια μπορεί να περνούν και οι μύθοι να σκουριάζουν. Η αναζήτηση όμως της αγαπημένης μας μορφής μένει πάντα ζωντανή.

Όλοι λίγο πολύ έχουμε ανάγκη από έναν Άγιο Βασίλη, που θα μας πάρει μία αγκαλιά και θα μας ταξιδέψει σε έναν κόσμο με ξωτικά, λευκό χιόνι, ταράνδους και έλκυθρα.

Πάνω από όλα, όμως, θα ενισχύσει την πίστη μας. Ένα απόθεμα δύμανης ως πηγή έμπνευσης και ενέργειας. Όπως όλα αυτά που είχαμε όταν ήμασταν παιδιά. Πρόσωπα γεμάτα πίστη και ενθουσιασμό…

“Υπάρχει Άγιος Βασίλης μαμά”; Ρωτάμε και ξανά ρωτάμε.

Πηγή: pathfinder.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *