19/04/2024

Έτσι γυρίζονται οι ερωτικές σκηνές στο Hollywood [Video]

0

Τα 9 ½ μυστικά, τα ειδικά κορμάκια, οι χορογράφοι και τα…ατυχήματα!

  1. Ο σκηνοθέτης καλεί χορογράφους για να βοηθήσουν με την σκηνή

Μια ερωτική συνεύρεση επί της οθόνης χρειάζεται πολύ μελέτη ώστε το αποτέλεσμα να φαίνεται αυθόρμητο και αισθητικά ωραίο (καμία σχέση δηλαδή με το κανονικό σεξ). Η νεοϋορκέζα χορογράφος Tricia Brouk έχει κληθεί να οργανώσει πολλές αισθησιακές σκηνές ανάμεσα σε δύο ηθοποιούς και η μέθοδος που ακολουθεί είναι να προβάρει τις κινήσεις τους η ίδια μαζί με κάποιον άλλο χορευτή. Στην συνέχεια δείχνει τον «χορό» στον σκηνοθέτη και αν εκείνος δεν έχει καμία παρατήρηση, τον μαθαίνει στους πρωταγωνιστές ξεχωριστά. «Τίποτα δεν το αφήνουμε στην τύχη του», υποστηρίζει, «πρέπει να σιγουρευτούμε πως κανένας από τους δύο ηθοποιούς δεν αισθάνεται άβολα. Πρέπει να νιώθουν ασφάλεια αλλιώς δεν θα πετύχουμε ποτέ την σκηνή».


The Piano Teacher

2. Τα επίμαχα σημεία καλύπτονται  

Ενώ πολλοί είναι οι ηθοποιοί που δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν γύρισμα τελείως γυμνοί, μπορεί κάτι τέτοιο να απαγορεύεται από την παραγωγή ή να νιώθει ντροπές ο συμπρωταγωνιστής τους. Η ενδυματολόγος Sarah Basta δηλώνει πως πάντα κουβαλάει μαζί της το «cock-sock», κάτι σαν ειδική θήκη για τον άνδρα ηθοποιό η οποία τυλίγει τα γενετικά του όργανα και έχει το χρώμα του δέρματος. «Πάντα με διπλό κόμπο!» επιβεβαιώνει η Sarah. Όσο για τις γυναίκες, υπάρχουν αντίστοιχα αυτοκόλλητα που τοποθετούνται σε όσα μέρη της ανατομίας τους πρέπει να καλυφθούν, κάτι σαν ταινία διπλής όψης.


Mr & Mrs Smith

3. Το γύρισμα δεν σταματάει όταν η ηθοποιός έχει περίοδο

Την καημένη! Δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούν να κάνουν για να την βοηθήσουν καθώς η σκηνή πρέπει να τελειώσει χωρίς καθυστερήσεις αλλιώς η παραγωγή θα έχει επιπλοκές στο budget της. Τα αυτοκόλλητα στα επίμαχα σημεία μπορούν να αφαιρεθούν αν χρειαστεί να αλλάξει ταμπόν αλλά προφανώς θα πονάνε. Χάλια.


Shoot ’em up

4. Κι όμως, υπάρχουν κασκαντέρ

Ειδικά όταν μια ερωτική σκηνή απαιτεί πολλές ώρες γυρίσματος, τα προγράμματα των μεγάλων ηθοποιών μπορεί να είναι απαγορευτικά. Έτσι καλούνται οι «σωσίες» τους για να τελειώσουν (ασχολίαστο) την δουλειά και να διευκολύνουν τον σκηνοθέτη.

5. Ατυχήματα συμβαίνουν

Γνωστοί ηθοποιοί του Hollywood έχουν δηλώσει πως η τακτική τους είναι να μιλήσουν στις συμπρωταγωνίστριές τους πριν ξεκινήσει το κρίσιμο γύρισμα και να ζητήσουν συγγνώμη για τυχόν…ανεβάσματα που μπορεί να συμβούν κατά την διάρκεια της ερμηνείας. Εάν συμβεί το κακό, η γυναίκα ξέρει πως είναι μόνο στα πλαίσια του ρόλου ενώ εάν δεν συμβεί δεν αισθάνεται απόρριψη.


Eyes Wide Shut

6. Ολόκληρο το σώμα βάφεται με σπρέι

Η εκπληκτική ηθοποιός Viola Davis δηλώνει πως η μέθοδος του body painting είναι ο μόνος τρόπος να μην αισθάνεται άβολα όταν έχει να γυρίσει μια ερωτική σκηνή για την σειρά How To Get Away With Murder. Σύμφωνα με την makeup artist Brigette Myre Sharpe, το μακιγιάζ σε σπρέι βοηθάει τους ηθοποιούς να αισθάνονται πως το σώμα τους δεν είναι τελείως εκτεθειμένο και αντίθετα με την πούδρα, δεν έχει τόσο κίνδυνο να ξεβάψει στα σεντόνια, τα έπιπλα ή τον συμπρωταγωνιστή τους.


Mulholland Drive

7. O ιδρώτας είναι ψεύτικος

«Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι να κάνουμε τους ηθοποιούς να φαίνονται ιδρωμένοι, αναλόγως με τις επιθυμίες του σκηνοθέτη», μας πληροφορεί ο makeup artist Rocio Jahanbakhsh. «Εάν θέλει να τους τρέχει ο ιδρώτας ή απλώς να γυαλίζουν λίγο…για το δεύτερο χρησιμοποιώ βαζελίνη στο πρόσωπο και baby oil ανακατεμένο με νερό για το σώμα».


9½ weeks

8. Οι τρίχες είναι και αυτές ψεύτικες

Στον κόσμο του Hollywood, όλοι αποτριχώνονται! Οι ενδυματολόγοι επομένως πρέπει να τοποθετούν ειδικές περούκες σε πολύ περίεργα σημεία πριν ξεκινήσει το γύρισμα.


50 Shades of Grey

9. Οι ηθοποιοί δεν επιτρέπεται να είναι γυμνοί αφού ο σκηνοθέτης φωνάξει «cut»

Για να αποφευχθούν μελλοντικές μηνύσεις, κάποιος από το συνεργείο είναι έτοιμος να σκεπάσει τους ηθοποιούς με ρόμπα και παντόφλες μεταξύ λήψεων και αμέσως μόλις τελειώσει η σκηνή.


The Notebook

9½. Υπάρχει ειδικό τμήμα που ασχολείται με τα ερωτικά παιχνίδια

Ο Tom Cahill, υπεύθυνος props που τώρα εργάζεται στην εξαιρετική σειρά Crazy Ex-Girlfriend μας πληροφορεί πως η επιλογή των κατάλληλων ερωτικών παιχνιδιών για μια σκηνή είναι μεγάλη διαδικασία και εξαρτάται από το είδος κοινού που θα δει την ταινία ή σειρά. «Κάποια στιγμή έπρεπε να καλύψω μία σκηνή για ένα bachelorette party σε κωμική σειρά. Τα σενάριο έλεγε πως τα κορίτσια κάνουν δώρα η μία στην άλλη δονητές και διάφορα άλλα παιχνίδια. Πρέπει να κοίταξα παραπάνω από 200 αντικείμενα μέχρι να βρούμε αυτά που δεν είχαν πολύ προσβλητικό σχήμα και δεν θα σόκαραν τους θεατές».

Πηγή: athensvoice.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *