​Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

giounker_643350588_1.jpg

«Αν οι Έλληνες ψηφίσουν “όχι”, η θέση της Ελλάδας θα αποδυναμωθεί δραματικά. Το πρόγραμμα τελείωσε. Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις. Αν οι Έλληνες ψηφίσουν “όχι” θα κάνουν κάθε άλλο από το να ενδυναμώσουν τη θέση τους».

Γερούν Ντάισελμπλουμ

ImageHandler.jpg

«Η λήψη δύσκολων δημοσιονομικών μέτρων θα είναι αναπόφευκτη. Η ανάλυση του ΔΝΤ είναι βασισμένη σε στοιχεία που δεν ισχύουν πια (σσ εννοεί για το κούρεμα του ελληνικού χρέους).

Βόλφκανγκ  Σόιμπλε

σοιμπλε-δηλωσεις-ρωσοι.jpg

«Μία νέα συμφωνία για βοήθεια προς την Ελλάδα θα μπορούσε να πάρει κάποιο χρόνο».

Β. Ντομπρόβσκις (αντιπρόεδρος της Κομισιόν)

DS.jpg

«Οι Έλληνες θα στείλουν την Κυριακή ένα πολιτικό μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ένα “ναι” θα σημαίνει, ότι επιθυμούν να εργαστούν στενά με τις υπόλοιπες χώρες τις ευρωζώνης για να βρεθεί μια λύση. Ένα “όχι” θα καθιστούσε ακόμη μεγαλύτερες τις διαφορές και θα περιέπλεκε την εξεύρεση λύσης. Το “όχι” δεν θα ενισχύσει την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας. Το αντίθετο. Μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, η οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας κατέστη πιο περίπλοκη και ακριβή. Η Ελλάδα βρίσκεται σε σημαντικά χειρότερη θέση σε σχέση με μερικές εβδομάδες πριν».

Γιόχαν Βαν Όβερτλεντ (υπουργός Οικονομικών Βελγίου)

2a184a6a31d3bac8df627b1b6fd8ff2a-1415895753-thumb-large.jpg

«Ένα τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδα θα είναι πολύ πιο σκληρό απ’ ό,τι τα προηγούμενα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».