Έξωση σε 75χρονο μετά από 40 χρόνια επειδή …κάπνιζε

0

Έξωση σε 75χρονο μετά από 40 χρόνια επειδή …κάπνιζε

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Νόμιμη πράξη θεωρείται ο ιδιοκτήτης μιας κατοικίας να κάνει έξωση στον ενοικιαστή του εάν η συνήθεια του καπνίσματος ενοχλεί τους γείτονες, αποφάνθηκε την Τετάρτη γερμανικό δικαστήριο.

Η απόφαση πάρθηκε όταν ο 75χρονος Φρίντχελμ Άντολφ εκδιώχθηκε από το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε πάνω από τέσσερις δεκαετίες, επειδή αγνοούσε τις παρατηρήσεις του ιδιοκτήτη και των γειτόνων του ότι η ανθυγιεινή συνήθεια του είχε εμποτίσει με μια άσχημη μυρωδιά τους δημόσιους χώρους του κτιρίου.

Ενώ το περιφερειακό δικαστήριο του Ντίσελντορφ αναγνώρισε το δικαίωμα του καπνίσματος στο σπίτι, τόνισε επίσης ότι οι άλλοι ενοικιαστές δεν χρειάζεται να ανέχονται την «απαράδεκτη και ανυπόφορη μυρωδιά». Ο Άντολφ έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών ενοικιαστών, Φρανζ-Γκέοργκ Ριπς, επέκρινε την απόφαση λέγοντας ότι το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη την ηλικία του ενοικιαστή ή το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο ηλικιωμένος διέμενε στο διαμέρισμα.

Ωστόσο, το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο δήλωσε ότι μέσω της απόφασης εστάλη ένα σημαντικό μήνυμα. «Το κάπνισμα στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα αποτελεί ένα γενικό πρόβλημα και μετά από αυτή την απόφαση οι γείτονες θα είναι καλύτερα προστατευμένοι», δήλωσε εκπρόσωπος τους Κέντρου Έρευνας. «Πολλοί άνθρωποι δεν είναι πλέον πρόθυμοι να ανέχονται τον καπνό των άλλων», είπε.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *