19/04/2024

Έκανε sex στο αυτοκίνητο και η ασφαλιστική την πληρώνει 5,2 εκατ. δολάρια αποζημίωση! Μόνο που δεν έχει να κάνει με οδήγηση, τρακάρισμα κτλ…

0

Όσα μας μαθαίνουν ένα πρώην ζευγάρι, ένα Hyundai και μια τουλάχιστον παράξενη δικαστική διαμάχη. 

Όπως πολλά πράγματα στη ζωή, εδώ η ιστορία αρχίζει ωραία και τελειώνει άσχημα – αλλά και με ένα τεράστιο ποσό να καθ’ οδόν για τον τραπεζικό λογαριασμό της πρωταγωνίστριας. Και ασφαλώς η υγεία δεν έχει τιμή. Ωστόσο η τεθλασμένη πορεία αυτής της υπόθεσης – και των 5,2 εκατ. δολαρίων – έχει μεγάλο ενδιαφέρον!

Από το σεξ στο αυτοκίνητο στα 5,2 εκατ. δολάρια

Η ΜΟ, όπως αναφέρεται στα έγγραφα των δικαστικών αρχών του Μιζούρι, η Αμερικανίδα πρωταγωνίστρια αυτής της υπόθεσης, κατήγγειλε πως διαγνώστηκε με HPV ή ιό των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων, ΣΜΝ με το οποίο μολύνθηκε κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών επαφών της με τον σύντροφό της μέσα στο αυτοκίνητό του.

Πριν λίγες ημέρες σύμφωνα με το site hellasdirect.gr, το Εφετείο του Μιζούρι επικύρωσε την απόφαση του δικαστηρίου, που καλεί την εταιρία Geico, στην οποία ήταν ασφαλισμένο το αυτοκίνητο – ερωτική φωλιά, να καταβάλει στη γυναίκα αποζημίωση ύψους 5,2 εκατ. δολαρίων! Η Geico αμφισβητεί την απόφαση, αλλά το δικαστικό- και ασφαλιστικό- ιστορικό καταγράφηκε.

Η πρόταση για συμβιβασμό έπεσε στο κενό

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η MO πληροφορήθηκε πως έχει τον ιό HPV το 2018 και, όπως ισχυρίζεται, ο τότε σύντροφός της ήξερε πως είναι φορέας αλλά δεν την ενημέρωσε. Με αποτέλεσμα να της προκαλέσει αυτό το πρόβλημα στην υγεία της και να την επιβαρύνει με «τωρινά και μελλοντικά ιατρικά έξοδα» και «σωματικό και ψυχικό πόνο».

Τον Φεβρουάριο του 2021, η γυναίκα ενημέρωσε την ασφαλιστική εταιρία Geico πως προτίθεται να διεκδικήσει αποζημίωση ύψους 1 εκατ. δολαρίων, λόγω των σεξουαλικών επαφών της με τον τότε σύντροφό της στο αυτοκίνητό του, ένα Hyundai Genesis. Το επιχείρημα ήταν πως το ασφαλιστήριό του καλύπτει τη σωματική βλάβη που εκείνη κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Η εταιρία αρνήθηκε να καλύψει τις δαπάνες και απέρριψε και την πρότασή της για συμβιβασμό.

Η προσφυγή στη διαιτησία και το σκεπτικό της απόφασης

Η ΜΟ και ο πρώην σύντροφός της κατέφυγαν στη διαιτησία, η οποία τάχθηκε υπέρ της θέσης της γυναίκας. Μάλιστα αναφέρθηκε πως «υπήρξε σεξουαλική δραστηριότητα μέσα στο όχημα του ασφαλισμένου», η οποία «άμεσα προκάλεσε ή άμεσα συνέβαλε» στη μόλυνση της γυναίκας με τον ιό HPV, παρότι ο άνδρας γνώριζε πως ο ίδιος ήταν ήδη φορέας.

Τον Μάιο του 2021, η διαιτησία έκρινε πως η ΜΟ θα πρέπει να λάβει 5,2 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση και πως θα πρέπει το ποσό να το καταβάλει η Geico. Την απόφαση επικύρωσε και το δικαστήριο της κομητείας Τζάκσον, ενώ η Geico άσκησε έφεση.

«Σφραγίδα» και από το Εφετείο

Αλλά την περασμένη εβδομάδα, το τριμελές εφετείο επικύρωσε την αρχική δικαστική υπόθεση, σημειώνοντας πως η ασφαλιστική εταιρία δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της καθώς δεν παρείχε νομική προστασία στον ασφαλισμένο της.

«Η Geico δεν αξιοποίησε αυτή την ευκαιρία, αντίθετα αρνήθηκε να καλύψει τον ασφαλισμένο και να τον υπερασπιστεί νομικά» αναφέρεται στο σκεπτικό.

Η Geico από την πλευρά της ανέφερε πως «το ερώτημα εάν υπάρχει κάλυψη για κάτι τέτοιο θα καθοριστεί από ομοσπονδιακή προσφυγή σε αμερικανικό δικαστήριο».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *