02/05/2024

Άνδρες παραδεχτείτε ότι σας αρέσουν οι παχουλές και κάντε ευτυχισμένες τις γυναίκες

0

Άνδρες παραδεχτείτε ότι σας αρέσουν οι παχουλές και κάντε ευτυχισμένες τις γυναίκες

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

imageΟι γυναίκες που ακούνε τους άνδρες να λένε ότι προτιμούν γυναικεία σώματα τα οποία δεν… συμβαδίζουν, ακριβώς, με τους κανόνες της πασαρέλας, αισθάνονται καλύτερα τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Η γνώμη σας μετράει

Τα αποτελέσματα από 3 ανεξάρτητες μελέτες έδειξαν ότι η εικόνα του σώματος μιας γυναίκας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αντίληψη της για το τι σκέφτονται οι άνδρες και ποιες είναι οι προτιμήσεις τους.

Κοινώς, μία γυναίκα επηρεάζεται από τις ανδρικές προτιμήσεις και προφανώς την ενδιαφέρει η γνώμη ενός αρσενικού.
Συνολικά 448 γυναίκες συμμετείχαν σε 3 μελέτες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από το Southern Methodist University.

Σκοπός των ερευνών ήταν να μελετηθούν τα συναισθήματα της γυναίκας, και κατά πόσο αυτά μπορούν να επηρεαστούν από τις επιλογές που κάνει ένας άνδρας, σχετικά με τους σωματότυπους που θεωρεί ο ίδιος ελκυστικούς.

Γιατί αυτό είναι σημαντικό; Για αυτό:

“Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες πιστεύουν ότι οι άνδρες επιθυμούν εξαιρετικά αδύνατα γυναίκες. Κατά συνέπεια, η μελέτη αυτή δείχνει ότι οι παρεμβάσεις που αλλοιώνουν αυτήν την αντίληψη των γυναικών όσον αφορά τις επιθυμίες των ανδρών για το ιδανικό γυναικείο σώμα, μπορεί να είναι αποτελεσματικές, τελικά στη βελτίωση της εικόνας του σώματος των γυναικών”, δήλωσε η καθηγήτρια Meltzer, από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου, και μία εκ των ερευνητών.

“Τα ευρήματα θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές συνέπειες για την υγεία των γυναικών και την ευημερία τους”, συνέχισε η Meltzer.

Η μελέτη

Η ερευνητική ομάδα έδειξε στις συμμετέχουσες ένα σύνολο φωτογραφιών, στις οποίες απεικονίζονταν ποικίλα γυναικεία σώματα. Οι γυναίκες έσπευσαν να τα χαρακτηρίσουν ελκυστικά ή όχι για έναν άνδρα. Κατά κανόνα, οι γυναίκες θεωρούσαν ότι ένας άνδρας θα προτιμούσε τον σωματότυπο ενός skinny μοντέλου, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σώμα.

Στις φωτογραφίες, τα πρόσωπα των γυναικών που απεικονίζονταν είχαν περικοπεί, ώστε οι συμμετέχουσες να μην επηρεστούν από την ελκυστικότητα ενός προσώπου.

Στη συνέχεια, στις ίδιες γυναίκες προβάλλονταν οι φωτογραφίες, όπως τις είχαν αξιλογήσει στην πραγματικότητα, άνδρες. Όταν έβλεπαν φωτογραφίες με γυναικεία σώματα που αντιστοιχούσαν σε πιο καμπυλωτούς σωματότυπους και θεωρούνταν πιο ελκυστικά από τους άνδρες, οι γυναίκες έδειξαν υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από το προσωπικό τους βάρος και έδειξαν να αισθάνονται καλύτερα.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και από το αντίστοιχο ερωτηματολόγιο που καλέστηκαν να συμπληρώσουν, αμέσως μετά.

Η σχέση αντίληψης των επιθυμιών των ανδρών με τη γυναικεία υγεία

Τα ευρήματα της μελέτης αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συνδυαστικά με εκείνα προηγούμενων μελετών, οι οποίες, σύμφωνα με τους ερευνητές, έδειξαν ότι οι γυναίκες που δεν είναι ικανοποιημένες με το βάρος τους, παρουσιάζουνν μειωμένη ερωτική διάθεση, αλλά και λιγότερη συζυγική ικανοποίηση.
Αντίθετα όσες γυναίκες είναι ικανοποιημένες με το βάρος τους, έχουν περισσότερη αυτοεκτίμηση, ενώ φαίνεται να αποφεύγουν ανθυγιεινές συμπεριφορές, όπως υπερβολική διαίτα, διατροφικές διαταραχές και κατάθλιψη.

Επομένως, κατά τα λόγια των ερευνητών, οι νέες μελέτες δείχνουν ότι “οι γυναίκες που ακούν ότι οι άνδρες προτιμούν σώματα μεγαλύτερα από τα εξαιρετικά αδύνατα, μπορούν να έχουν άμεσα και θετικά αποτελέσματα για την εικόνα του σώματος τους”, αλλά και για την υγεία τους. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι “αυτό που δεν είναι σαφές, είναι για πόσο καιρό αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν”.

Αλλά, ακόμα και μία μικρή αλλαγή, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά, προσθέτουμε εμείς. Για αυτό λοιπόν, κύριοί μου, αν βλέπτε τις αγαπημένες σας, τις συναδέλφους σας και τα δικά σας πρόσωπα, να πασχίζουν να καταλάβουν “μα τι τους βρίσκει”, μπροστά στη θέα ενός ακόμα μοντέλου στα περιοδικά, κάντε τον κόπο και πείτε δύο γλυκές κουβέντες.

Μπορεί να είμαστε λίγο ευαίσθητες με την ενότητα “κιλά”, αλλά πάνω από όλα ο λόγος σας είναι που μετράει, και σύμφωνα με τα αποτελέσματα μας επηρεάζει κιόλας. Θα είναι για καλό!

Πηγή: pathfinder.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *