18/04/2024

Άλλο και τούτο! Γατάκι χωρίς φύλο δεν είναι ούτε θηλυκό ούτε αρσενικό

0

H Hope, το γατάκι που δεν είναι ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό, αναζητά σπίτι

Πώς εξηγείται το σπάνιο φαινόμενο;

Το άστεγο γατάκι που δεν έχει γεννητικά όργανα – Οι προσπάθειες υιοθεσίας – Το σπάνιο φαινόμενο αγενεσίας.

Η Hope, ένα άστεγο γατάκι άφησε άναυδους τους κτηνιάτρους μιας βρετανικής φιλοζωικής οργάνωσης, καθώς είναι η πρώτη γάτα που έχουν δει γατάκι που δεν είναι ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό.

Η Hope, μια γάτα 15 εβδομάδων με ταμπά και λευκό χρώμα, αρχικά θεωρήθηκε θηλυκή όταν εισήχθη στο κέντρο διάσωσης της Cats Protection στο Warrington, αλλά οι κτηνίατροι δεν βρήκαν εξωτερικά όργανα του φύλου.

Η κτηνίατρος της Cats Protection, Fiona Brockbank, δήλωσε ότι επρόκειτο για μια περίπτωση αγενεσίας – η αποτυχία ανάπτυξης ενός οργάνου – την οποία η ίδια και οι συνάδελφοί της δεν είχαν ξαναδεί.

Η Brockbank δήλωσε: «Υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρχει κάποιος έκτοπος ωοθηκικός ιστός που κρύβεται εσωτερικά, αλλά πιστεύουμε ότι αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο … Είναι τόσο σπάνιο που δεν υπάρχει πραγματικά ένας κοινώς χρησιμοποιούμενος όρος για αυτή την κατάσταση, αλλά πρόκειται ουσιαστικά για αγενεσία σεξουαλικών οργάνων».

Ο διευθυντής του κέντρου του Tyneside, Beni Benstead, δήλωσε: «Η φροντίδα της Hope ήταν απολαυστική και είναι φανταστικό ότι είναι πλέον έτοιμη να υιοθετηθεί. Γνωρίζουμε ότι θα προσφέρει σε κάποιον πολλά χρόνια διασκέδασης και συντροφικότητας. Θα ήμασταν επίσης εξαιρετικά ευγνώμονες αν ακούγαμε ενημερώσεις για τον σούπερ σταρ μας από το Tyneside».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *