Ψηφίζουν για τη χρήση προφυλακτικών στις ταινίες πορνό

0

Ψηφίζουν για τη χρήση προφυλακτικών στις ταινίες πορνό

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Οι ψηφοφόροι στο Λος Άντζελες θα κληθούν να αποφασίσουν επί ενός αμφιλεγόμενου, πλην όμως εξαιρετικά σοβαρού θέματος, όταν πάνε τον Νοέμβριο στις κάλπες.

Πέραν της ψηφοφορίας για την εκλογή νέου προέδρου, οι κάτοικοι τους Λος Άντζελες θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα γίνει υποχρεωτική η χρήση προφυλακτικών στις ταινίες πορνό που γυρίζονται στην κομητεία του Λος Άντζελες, αναφέρει σε δημοσίευμα η εφημερίδα Los Angeles Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ίδρυμα Υγειονομικής Περίθαλψης AIDS του Λος Άντζελες συγκέντρωσε περισσότερες από 370.000 υπογραφές σε μια αίτηση που ζητεί να τεθεί το θέμα στην ψηφοφορία του Νοεμβρίου ξεπερνώντας έτσι το όριο των 320.000 υπογραφών που απαιτούνται για έγκριση.

Τον Ιανουάριο οι αρχές της πόλης του Λος Άντζελες ζήτησαν την χρήση προφυλακτικών σε όλες τις ταινίες πορνό που γυρίζονται στην πόλη αφού προηγήθηκε η συγκέντρωση του απαιτούμενου αριθμού υπογραφών από το Ίδρυμα ώστε να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία στο πλαίσιο έκτακτης εκλογικής διαδικασίας. Η απόφαση τέθηκε σε ισχύ τον Μάρτιο, αλλά η πόλη εξακολουθεί να εξετάζει τρόπους εφαρμογής της, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Μάρτιο ανάμεσα σε 1.000 πιθανούς ψηφοφόρους έδειξε ότι το 63% θα στήριζε το μέτρο. Η κομητεία του Λος Άντζελες θεωρείται η “Μέκκα” της αμερικανικής βιομηχανίας πορνό. Πολλοί παραγωγοί αυτού του είδους των ταινιών αντιτίθενται στην χρήση προφυλακτικών ισχυριζόμενοι ότι το κοινό θέλει να βλέπει σκηνές σεξ στις οποίες δεν λαμβάνονται προφυλάξεις. Οι ίδιοι, μάλιστα, θεωρούν ότι αν το μέτρο ισχύσει πολλές εταιρίες παραγωγής ταινιών πορνό θα φύγουν από την περιοχή.

Ωστόσο, ο διευθυντής του Ιδρύματος Μάικλ Βάινσταϊν δήλωσε ότι τέτοιου είδους προβληματισμοί δεν θα πρέπει να υπονομεύσουν το μέτρο. “Αυτό είναι ένα ερώτημα ηθικής. Θα έχουμε δούλους και παιδιά-σκλάβους στην Καλιφόρνια, επειδή αυτό συμβαίνει σε κάποια άλλη χώρα στο εξωτερικό;”, είπε ο ίδιος.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *