18/06/2024

Υπόθεση της Siemens: Στα χέρια των ελληνικών αρχών ο τραπεζίτης Ζαν Κλώντ Όσβαλντ

0

Υπόθεση της Siemens: Στα χέρια των ελληνικών αρχών ο τραπεζίτης Ζαν Κλώντ Όσβαλντ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

images-2Στα χέρια των ελληνικών αρχών βρίσκεται πρόσωπο κλειδί σε μια σειρά από υποθέσεις δωροδοκιών που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για τον Ελβετό Ζαν Κλώντ Όσβαλντ, ο οποίος ήταν καταζητούμενος, με διεθνές ένταλμα σύλληψης, εδώ και πολύ καιρό για την εμπλοκή του, ως τραπεζικό στέλεχος, σε τέσσερις υποθέσεις διαφθοράς που αφορούν μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα. Πρόσφατα παραπέμφθηκε να δικαστεί από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων για την υπόθεση της Siemens.

Ο Ζαν Κλώντ Όσβαλντ ως τραπεζικό στέλεχος στην Dresden Bank και στη συνέχεια στην BNP PARISBAS εμπλέκεται σε διαδικασίες νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ήταν προϊστάμενος του επίσης κατηγορούμενου ελληνοελβετού τραπεζικού υπαλλήλου Φάνη Λυγινού.

Οι αρχές της Ελβετίας είχαν αρνηθεί την έκδοση του στην Ελλάδα, ωστόσο ο τραπεζίτης συνελήφθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Άμπου Ντάμπι. Ήδη έχει οδηγηθεί ενώπιον δυο ανακριτών που ερευνούν μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα και έχει λάβει προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

Η φυλακή ωστόσο για τον Ζαν Κλώντ Όσβαλντ είναι μονόδρομος καθώς αναμένεται να παραμείνει κρατούμενος προκειμένου να καθίσει μαζί με δεκάδες ακόμα κατηγορούμενους στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων για τα “μαύρα” ταμεία της Siemens.

Πηγή: star.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *