08/05/2024

Μήνυμα της Ανάστασης του Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου Γ. Πετρίτση

0

Μήνυμα της Ανάστασης του Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου Γ. Πετρίτση

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Πετρίτσης ευχές πάσχα 2015
ΤΟ  ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Το Πάσχα, για τους ορθόδοξους χριστιανούς είναι η μεγαλύτερη εορτή της Χριστιανοσύνης.

Τα κοσμοϊστορικά γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας , Ο Μυστικός Δείπνος ,η προδοσία του Ιούδα  ,  η άρνηση του Πέτρου,   τα φρικτά βασανιστήρια ,  ο Μαρτυρικός Γολγοθάς, Η Σταύρωση , αλλά προπαντός  η Ανάσταση   του Θεανθρώπου  μας δείχνουν το δρόμο της Αλήθειας , της Πίστης και της Αγάπης . 

Η   μεγάλη μορφή της παγκόσμιας λογοτεχνίας  Ρώσος  συγγραφέας

Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι που έζησε τον 19ο αιώνα,  στην επιστολή του στην Ναταλία Δημητριέβνα Φονβίζινα είχε γράψει:

«Για μένα, έχω να πω ότι είμαι παιδί του αιώνος μου, τέκνο της αμαρτίας και της αμφιβολίας. Έτσι είμαι τώρα κι έτσι θα είμαι, (το ξέρω), μέχρι τον τάφο.

Τι φρικτά βάσανα μου στοίχισε, και μου στοιχίζει ακόμη σήμερα, αυτή η δίψα για πίστη, που είναι τόσο έντονη μέσα στην ψυχή μου, όσο υπάρχουν μέσα μου ενάντια επιχειρήματα.

Εν τούτοις, ο Θεός μου χαρίζει στιγμές όπου είμαι ολότελα γαλήνιος.

Εκείνες τις στιγμές αγαπώ και νοιώθω ότι αγαπιέμαι από τους άλλους. Και αυτές τις στιγμές ακριβώς σχημάτισα μέσα μου ένα πιστεύω, όπου όλα είναι φωτεινά και ιερά για μένα.

Αυτό το πιστεύω είναι απλό: Πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο, πιο βαθύ, πιο συμπαθητικό, πιο λογικό, πιο ζωντανό και τέλειο από τον Χριστό. Και λέω στον εαυτό μου, με ζηλόφθονη αγάπη, όχι μόνο ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο μεγάλο και ωραίο, αλλά ότι δεν μπορεί να υπάρξει.

Επί πλέον, αν κάποιος μου αποδείκνυε ότι ο Χριστός δεν ταυτίζεται με την αλήθεια κι ότι, στην πραγματικότητα, η αλήθεια είναι εκτός Χριστού, θα προτιμούσα τότε να παραμείνω με τον Χριστό, παρά να πάω με την αλήθεια…».

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ  Π. ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *