Το σχέδιο Σαμαρά για μεταβατική δημόσια τηλεόραση στο τραπέζι της κρίσιμης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών

Spread the love

Το σχέδιο Σαμαρά για μεταβατική δημόσια τηλεόραση στο τραπέζι της κρίσιμης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών

Το σχέδιο για τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση, όπως ορίζει η προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ, προετοιμάζει με πυρετώδεις ρυθμούς η κυβέρνηση, ώστε ο Αντώνης Σαμαράς να είναι σε θέση να το παρουσιάσει στον Βαγγέλη Βενιζέλο και στον Φώτη Κουβέλη στη σύσκεψη της Τετάρτης.

Το σχέδιο που προωθεί το Μαξίμου δεν προβλέπει άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όπως έχουν ζητήσει τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Αντιθέτως θα πρόκειται για νέο σχήμα θα υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών και θα δημιουργηθεί προς τούτο αρμόδια διεύθυνση. Θα λειτουργεί με προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην οποία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αν επιθυμούν, θα τοποθετήσουν δικά τους στελέχη, όπως δεσμεύτηκε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός στους κυβερνητικούς εταίρους.

Ακόμη, προβλέπονται προσλήψεις μικρού αριθμού εργαζομένων με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δελτία ειδήσεων, ενημερωτικές εκπομπές και μετάδοση αρχειακού υλικού της ΕΡΤ.

Ειδικότερα, την Τρίτη το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών έγινε σύσκεψη συνεργατών των συναρμοδίων υπουργών Γιάννη Στουρνάρα και Σίμου Κεδίκογλου με την συμβολή και του γενικού γραμματέα Μεταφορών Μενέλαου Δασκαλάκη.

Το Μέγαρο Μαξίμου λέει ότι αν θέλουν οι δύο εταίροι μπορεί να οριστεί από τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός – που μπορεί να προέρχεται από ένα από τα δύο κόμματα – που θα εποπτεύσει τόσο το μεταβατικό σχήμα όσο και τη ΝΕΡΙΤ.

Με τον τρόπο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι ξεπερνιέται το πρόβλημα με το μαύρο στις οθόνες, διασώζεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ και εφαρμόζεται και η προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ που ζητά την άμεση εκπομπή από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Πηγή: tanea.gr
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.