27/05/2024

Τεράστιο Μπαούλο Louis Vuitton στην Κόκκινη Πλατεία !

2

Τεράστιο Μπαούλο Louis Vuitton στην Κόκκινη Πλατεία !

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Το Κρεμλίνο απαίτησε να αποσυναρμολογηθεί το γιγάντιο μπαούλο με τα χρώματα της γαλλικής μάρκας πολυτελείας Louis Vuitton που έχει εγκατασταθεί στην Κόκκινη Πλατεία, η οποία έχει περιληφθεί από την UNESCO στην παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας, για να μπει έτσι τέλος σ’ ένα σκάνδαλο που προκαλεί πολλές αντιδράσεις στη Μόσχα.

Μια πηγή στους κόλπους της προεδρίας δήλωσε προς τα ρωσικά πρακτορεία πως ζητήθηκε να απομακρυνθεί “γρήγορα” το ύψους εννέα μέτρων και μήκους 30 μέτρων περίπτερο που φέρει το φημισμένο έμβλημα LV.

Η κατασκευή, η οποία εγκαταστάθηκε ανάμεσα στα τείχη του Κρεμλίνου και το περίφημο εμπορικό κέντρο Γκουμ με την ευκαιρία της 120ή επετείου από την ίδρυση αυτού του τελευταίου, κρύβει εν μέρει τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου και τους χρωματιστούς τρούλους του.

“Το ζήτημα της διάλυσης αυτού του περιπτέρου, το οποίο είχε προκαλέσει πολύ θόρυβο, λύθηκε, οι οργανωτές αρχίζουν να το αποσυναρμολογούν”, δήλωσε μερικές ώρες αργότερα ένας εκπρόσωπος της δημαρχίας της Μόσχας, ο Βλαντίμιρ Τσέρνικοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Πάντως δημοσιογράφοι που βρέθηκαν επιτόπου σήμερα το απόγευμα δεν είδαν να γίνεται καμιά εργασία.

“Τίποτε δεν είναι επίσημο μέχρι στιγμής. Δεν έχουμε λάβει επίσημη εντολή να το διαλύσουμε”, δήλωσε από την πλευρά της στο Παρίσι μια εκπρόσωπος του οίκου ειδών πολυτελείας.
Το Γκουμ είχε ανακοινώσει το πρωί πως ζήτησε από τη Louis Vuitton να προχωρήσει γρήγορα στην αποσυναρμολόγηση, εξαιτίας της αγανάκτησης “ενός μέρους της κοινωνίας και του γεγονότος ότι η κατασκευή ξεπέρασε τις διαστάσεις που είχαν εγκριθεί”.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ενώ το μπαούλο, το οποίο βρίσκεται εδώ και μια δεκαριά ημέρες στην πλατεία, προκάλεσε σήμερα καταιγισμό επικρίσεων από βουλευτές και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Επρόκειτο να στεγάσει από τις 2 Δεκεμβρίου ως τις 19 Ιανουαρίου μια έκθεση μπαούλων της μάρκας αυτής τα οποία ανήκαν στη διάρκεια της Ιστορίας σε διάφορες διασημότητες. Τα κέρδη από την έκθεση επρόκειτο να διατεθούν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του μοντέλου Νατάλια Βοντιάνοβα “Γυμνές Καρδιές” (Naked Hearts), υπέρ των παιδιών με αναπηρίες.
Πολλές φωνές υψώθηκαν για να καταγγείλουν την παρουσία αυτής της εγκατάστασης και να καταδικάσουν τη διεξαγωγή μιας επικοινωνιακής επιχείρησης σ’ ένα άκρως συμβολικό για τη Ρωσία χώρο.

“Είναι μια φρικτή κατασκευή”, λέει η Λιουντμίλα, μια συνταξιούχος που έκανε τη βόλτα της στην Κόκκινη Πλατεία. Για τον Τίχον, έναν τριαντάρη, το περίπτερο είναι “τερατώδες” και “ενοχλητικό”.
Στο Ίντερνετ, ένα φωτογραφικό μοντάζ που κυκλοφόρησε στο Facebook δείχνει το μαυσωλείο του Λένιν, που βρίσκεται στην ίδια πλατεία, διακοσμημένο με τα χρώματα του Louis Vuitton.

Μπροστά στο σκάνδαλο, το Κρεμλίνο και η δημαρχία απέρριψαν οποιαδήποτε ευθύνη. Το Γκουμ ωστόσο διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του πως η κατασκευή είχε λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

2 thoughts on “Τεράστιο Μπαούλο Louis Vuitton στην Κόκκινη Πλατεία !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *