14/06/2024

Συγκινητικό και ανθρώπινο! Κουβαλούσε τον ανάπηρο συμμαθητή του στις πλάτες για 3 χρόνια [Video]

0

Συγκινητικό και ανθρώπινο! Κουβαλούσε τον ανάπηρο συμμαθητή του στις πλάτες για 3 χρόνια

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

n-STUDENT-large570Έφηβος στην Κίνα κουβαλούσε τον ανάπηρο συμμαθητή του στις πλάτες για τρία χρόνια.Τώρα θα χωρίσουν λόγω σπουδών

Ένας έφηβος θεωρείται ως ο «πιο όμορφος μαθητής στην Κίνα», καθώς επί τρία χρόνια κουβαλούσε στις πλάτες του τον ανάπηρο φίλο του για να πάνε μαζί στο σχολείο.

Η ιστορία του 18χρονου Xie Xu που φρόντιζε εθελοντικά τον 19χρονο συμμαθητή του, Zhang Chi, έχει αναδημοσιευτεί πάμπολλες φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει μπει στο επίκεντρο των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

student

Ο αναπληρωτής διευθυντής του λυκείου Daxu στην πόλη Xuzhou στο οποίο φοιτούσαν οι μαθητές, περιέγραψε την ιστορία ως εμψυχωτική και συγκινητική.

Ο Zhang πάσχει από μια μορφής μυικής δυστροφίας, όμως με την βοήθεια του φίλου του δεν έχει χάσει κανένα μάθημα. Σε ένα μήνα, οι δρόμοι των δύο αγοριών θα χωριστούν καθώς ο Xie θα ξεκινήσει τις σπουδές του στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Nanjing. Τι θα γίνει λοιπόν όταν ο Zhang μείνει μόνος;

student

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη αναφορά των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τα ανθρώπινα διακαιώματα στην Κίνα, υπάρχει μεγάλο κενό στα νομικά δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και είναι δύσκολη η χορήγηση κάποιου επίσημου προγράμματος βοήθειας που να τους δίνει πλήρη ανεξαρτησία.

Πηγή: Independent

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *