Πρόγραμμα που κατασκοπεύει τους χρήστες smartphone!

0

Πρόγραμμα που κατασκοπεύει τους χρήστες smartphone! Πόσο ευάλωτα είναι τα προσωπικά μας δεδομένα και αφετέρου για το πόσο μεγάλος είναι ο πειρασμός να υποκύψουμε στη χρήση ενός τέτοιου τεχνολογικού εργαλείου κατασκοπείας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ένα νέο πρόγραμμα,μπορεί και αναγνωρίζει οτι γράφει κάποιος σε απόσταση ακόμα και 60 μέτρων…

Το iSpy, είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχει γνωστό τον τελευταίο καιρό, για την λειτουργία του η οποία επιτρέπει σε τρίτους να μπορούν να «διαβάσουν» τι γράφει κάποιος σε μία οθόνη αφής.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει παρόμοιες εφαρμογές που κάνουν την ίδια δουλειά όμως αυτό που κάνει το iSpy ακόμα πιο επικίνδυνο είναι η ευχρηστία του αφού το μόνο που έχει να κάνει αυτός που θέλει να μάθει τι γράφει κάποιος στη συσκευή του, είναι να στρέψει την κάμερα του κινητού του προς την οθόνη του άλλου και στη συνέχει το iSpy αναλαμβάνει να καταγράψει αυτόματα οτι αυτός δακτυλογραφεί, σταθεροποιώντας το βίντεο και αναγνωρίζοντας στη συνέχεια τις λέξεις.

Η εμβέλεια του iSpy φτάνει μέχρι και τα 3 μέτρα με μία απλή κάμερα κινητού ενώ αν ο φακός είναι ισχυρός τότε το πρόγραμμα είναι ικανό να διαβάσει αυτά που γράφει ο χρήστης μέχρι και από απόσταση 60 μέτρων.

Επίσης η κάμερα του iSpy μπορεί και αξιοποιεί τις ανακλάσεις γυαλιών ή παραθύρων, που μπορεί να υπάρχουν σε απόσταση μέχρι και 12 μέτρων και γι’ αυτό το λόγο οι ειδικοί συνιστούν στους χρήστες να χρησιμοποιούν ειδικά αυτοκόλλητα που κυκλοφορούν κατά των ανακλάσεων.

Τέλος το iSpy μπορεί και αναγνωρίζει όλες τις λέξεις ενώ οι κατασκευαστές του υποστηρίζουν οτι η αξιοπιστία της αναγνώρισης των γραμμάτων που καταγράφει ξεπερνάει το 90%.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ζώντας σε μια εποχή που οι τεχνολογικές εξελίξεις διαδέχονται η μια την άλλη με τεράστια ταχύτητα, δεν μπορεί να μας εκπλήξει ένα νέο τεχνολογικό επίτευγμα. Μπορεί ωστόσο να μας προβληματίσει. Αφενός για το πόσο ευάλωτα είναι τα προσωπικά μας δεδομένα και αφετέρου για το πόσο μεγάλος είναι ο πειρασμός να υποκύψουμε στη χρήση ενός τέτοιου τεχνολογικού εργαλείου κατασκοπείας.
Είναι σαφές ότι η κατασκοπεία των συνανθρώπων μας είναι ένα μια ανήθικη πράξη και η ευκολία με την οποία μπορεί να γίνει πράξη από σκέψη, δεν μας απαλλάσσει από την ενοχή. Εκτός αν μιλάμε για κατασκόπους που υπηρετούν ένα συγκεκριμένο σκοπό, αλλά εκείνοι χρησιμοποιούν σαφώς ανώτερη και πιο δυσεύρετη τεχνολογία.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *