19/07/2024

Πέθανε η ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού, η γιαγιά από το “παρά πέντε” Βιογραφικό

0

Πέθανε η ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού, η γιαγιά από το “παρά πέντε” Βιογραφικό

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
koumarianou
  • Πέθανε η δημοφιλής ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού. Από τι νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό η Ειρήνη Κουμαριανού και ποιο το πλούσιο βιογραφικό της;

Σε ηλικία 82 ετών πέθανε η δημοφιλής ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού η οποία νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με προβλήματα καρδιάς.

Η τηλεοπτική σειρά «Στο παρά πέντε» υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της Ειρήνης Κουμαριανού, ενώ μια από τις τελευταίες δουλειές της στο θέατρο ήταν στο έργο «Μάρτυρας κατηγορίας» με την Κάτια Δανδουλάκη.

Διαβάστε το βιογραφικό της Ειρήνη Κουμαριανού:

Η Ειρήνη Κουμαριανού γεννήθηκε στο Γαλάτσι και αποτελεί σήμερα μία από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του Ελληνικού Θεάτρου.

Η Ειρήνη Κουμαριανού έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές παραστάσεις κυρίως του Εθνικού Θεάτρου, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε πολλές αρχαίες τραγωδίες, κυρίως της Επιδαύρου. Τηλεοπτικά έχουν αγαπηθεί πολλές δουλειές της.

Η Ειρήνη Κουμαριανού έχει συμπρωταγωνιστήσει με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τη Ρένα Βλαχοπούλου και άλλους και έχει στο ενεργητικό της 40 ταινίες, μεταξύ των οποίων τις: «Ιστορία μιας ζωής», «Κορίτσια για φίλημα» (1965), «Δάκρυα για την Ηλέκτρα» (1966), «Πολύ αργά για δάκρυα», «Καπετάν φάντης μπαστούνι» (1968), «Η νεράιδα και το παλικάρι» (1969) , «Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης», «Κρίμα το μπόι σου» (1970), «Ο κατεργάρης», «Η εφοπλιστίνα» (1971), «Η Μαρία της σιωπής», «Στον αστερισμό της παρθένου» (1973), συμμετοχές στο ραδιοφωνικό «Θέατρο της Δευτέρας». Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε σειρές όπως Αναστασία, (1994) «Προδοσία» (1996), Σαν αδελφές (ΕΤ1 – 1998),Alma libre» (2001) και Σ” αγαπώ-Μ” αγαπάς ενώ το 2004 είχε ένα μικρό ρόλο στις Σαββατογεννημένες του Γιώργου Καπουτζίδη.

Η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 2006 με την σειρά Στο παρά πέντε. Αυτό συνετέλεσε στην επιλογή της Ειρήνης Κουμαριανού τον επόμενο χρόνο για τη σειρά Στο Παρά 5 του ίδιου σεναριογράφου όπου και συμπρωταγωνίστησε με τη φίλη της Έφη Παπαθεοδώρου, με την οποία επίσης πρωταγωνιστεί στην Ελληνοαμερικανική ταινία Όπα!

Από τον Φεβρουάριο του 2007 η Ειρήνη Κουμαριανού συμμετείχε στην θεατρική παράσταση «Μάρτυρας κατηγορίας» της Αγκάθα Κρίστι με την Κάτια Δανδουλάκη, τον Δάνη Κατρανίδη, τον Κώστα Σπυρόπουλο κ.ά.

Πηγή: fimes.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *