18/04/2024

Αναταραχή στη Ρωσία για το νομοσχέδιο περί ομοφυλοφιλίας

0

Αναταραχή στη Ρωσία για το νομοσχέδιο περί ομοφυλοφιλίας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Σε συλλήψεις προχώρησε η ρωσική αστυνομία έξω από το κτίριο της ρωσικής Δούμας κατά την έναρξη της κοινοβουλευτικής συζήτησης για την απαγόρευση της προαγωγής ομοφυλοφιλικών προτύπων σε παιδικό κοινό.

Οι συμπλοκές άρχισαν μετά την συγκέντρωση υπερασπιστών των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων έξω από το κτίριο του ρωσικού κοινοβουλίου στη Μόσχα.

Η αστυνομία συνέλαβε τόσο υποστηρικτές όσο και αντιπάλους της νέας νομοθεσίας.
Ανάλογοι νόμοι έχουν εγκριθεί σε ρωσικές πόλεις και επαρχίες, μεταξύ άλλων και στην Αγία Πετρούπολη.

Όσοι αντιτίθενται στη ρύθμιση ισχυρίζονται ότι πρόκειται για νομοσχέδιο αφαίρεσης δικαιωμάτων όσων δεν έχουν ετεροφυλοφιλικό σεξουαλικό προσανατολισμό και όχι για προσπάθεια προστασίας της παιδικής ηλικίας, καθώς δεν προσδιορίζεται επακριβώς τι θεωρείται από τις αρχές «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα».

Το σχέδιο νόμου βρίσκεται στην πρώτη από τις τρεις φάσεις έγκρισής του από τη Δούμα, ενώ στη συνέχεια πρέπει να εγκριθεί από την Άνω Βουλή και να υπογραφεί από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Προβλέπει πρόστιμο 5.000 ρουβλίων (124 ευρώ) για όσους «προωθούν την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά μεταξύ ανηλίκων», ενώ για όσους είναι αξιωματούχοι του ρωσικού κράτους το πρόστιμο μπορεί να είναι έως και δεκαπλάσιο.

Επιχειρήσεις και σχολεία κινδυνεύουν να κληθούν να πληρώσουν έως και 12.400 ευρώ.
Εάν η ρύθμιση γίνει νόμος του ρωσικού κράτους, κάθε εκδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων θα μπορούσε να απαγορευθεί και οι διοργανωτές της να υποστούν κυρώσεις, εκτιμούν δυτικοί πολιτικοί αναλυτές.

Το 2012, το Ανώτατο Δικαστήριο της Μόσχας απαγόρευσε τις πορείες ομοφυλόφιλης υπερηφάνειας στη ρωσική πρωτεύουσα για τα επόμενα 100 χρόνια.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει επιβάλει πρόστιμο στη Ρωσία για τη σχετική απαγόρευση.

Η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται αδίκημα στη ρωσική νομοθεσία το 1993.

Πηγή: newpost.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *