Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο νέος αρχηγός της ΝΔ

0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τελικά την ανατροπή και αναδεικνύεται νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας σε πείσμα των αρχικών εκτιμήσεων που ήθελαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να επικρατεί στην κούρσα για την ηγεσία της γαλάζιας παράταξης.
Ποιος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Μαρτίου 1968. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1986. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Harvard. Συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές, στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, στο εξίσου φημισμένο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, Stanford, και επέστρεψε στο Harvard για ακόμη ένα master -αυτή τη φορά στη διοίκηση επιχειρήσεων.
image
O Κυριάκος Μητσοτάκης σε τελετή αποφοίτησής του μαζί με τη μητέρα του, Μαρίκα, η οποία πέθανε το 2012 – ΠΗΓΗ: Facebook/Kyriakos Mitsotakis
Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Για τρία χρόνια ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών.
‘Εχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.
image
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του – ΠΗΓΗ: Facebook/Kyriakos Mitsotakis
Από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2015 διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Στις εκλογές του Μαρτίου 2004 και σ’ εκείνες του Σεπτεμβρίου 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής στη Β΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.
Η υποψηφιότητα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας
Τον Σεπτέμβριο του 2015 έθεσε υποψηφιότητα για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Στις 23 Νοεμβρίου 2015 παραιτήθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος την οποία κατείχε από τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους διαμαρτυρόμενος για την κακή διοργάνωση των εσωκομματικών εκλογών.
18 0 0 0
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *