13/06/2024

Οι βασικές ημερομηνίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις σε Λύκεια, Επαγγελματικά Λύκεια και Γυμνάσια της χώρας

0

Οι βασικές ημερομηνίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις σε Λύκεια, Επαγγελματικά Λύκεια και Γυμνάσια της χώρας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Ανακοινωθηκε-το-προγραμμα-εξετασεων-στα-σχολεια-2013Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, με τα μαθήματα σε όλα τα Λύκεια, τα Επαγγελματικά Λύκεια και τα Γυμνάσια της χώρας να ολοκληρώνονται την Τετάρτη 13 Μαΐου.
Όλοι οι υποψήφιοι για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, θα αποκτήσουν το δελτίου εξεταζόμενου στις αρχές Μαΐου, στο λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση/Δήλωση του Φεβρουαρίου.

Με το δελτίο εξεταζόμενου οι υποψήφιοι θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο τις ημέρες των εξετάσεων.
Πανελλαδικές εξετάσεις
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ημερησίων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ – Ομάδα Β) θα αρχίσουν την Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, ενώ οι Εξετάσεις των υποψηφίων των ημερησίων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ – Ομάδα Α) θα αρχίσουν την Τρίτη 19 Μαΐου 2015.
Ειδικά μαθήματα
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015. Η Υγειονομική Εξέταση και η Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου 2015 έως και 26 Ιουνίου 2015.

 

Επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις

Οι επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι ημερομηνίες των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων της Γ’ τάξης ημερήσιων Γενικών Λυκείων και της Δ’ τάξης εσπερινών Γενικών Λυκείων έτους 2015, για όσους εξεταζόμενους τυχόν απουσιάσουν δικαιολογημένα από τις αντίστοιχες εξετάσεις της κανονικής περιόδου Μαΐου – Ιουνίου.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 17.00, κοινή για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 16.30.

Αναλυτικά:
Τρίτη 9-6-2015: Νεοελληνική Γλώσσα (Γενικής Παιδείας)
Τετάρτη 10-6-2015: Βιολογία – Φυσική – Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής – Ιστορία (Γενικής Παιδείας)
Πέμπτη 11-6-2015: Νεοελληνική Λογοτεχνία – Βιολογία – Χημεία – Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κατεύθυνσης)
Παρασκευή 12-6-2015: Αρχαία Ελληνικά – Μαθηματικά (Κατεύθυνσης)
Σάββατο 13-6-2015: Λατινικά – Χημεία – Ηλεκτρολογία – Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Κατεύθυνσης)
Δευτέρα 15-6-2015: Ιστορία – Φυσική (Κατεύθυνσης)
Τρίτη 16-6-2015: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Μάθημα Επιλογής)
Σημειώνεται ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 18 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου 2015.
Απολυτήριες εξετάσεις

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ’ τάξη των ημερησίων και τη Δ’ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015,για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε Λύκειο χωριστά.

Οι απολυτήριες και οι πτυχιακές εξετάσεις ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδες Α και Β) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτητη/Δήλωση του Φεβρουαρίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας, που θα χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας σε όποιο λύκειο τους εξυπηρετεί.

Η υποβολή των μηχανογραφικών θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Απρίλιο.

Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων – πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων) έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. ΟΙ υποψήφιοι (οι μαθητές και οι αντίστοιχοι απόφοιτοι) θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πηγή: star.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *