Κωνσταντινούπολη: Δέκα νεκροί σε τρομοκρατική επίθεση ύστερα από έκρηξη! [Photos – Video]

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 10:20 στη μεγάλη πλατεία στην περιοχή Σουλτάναχμετ, κοντά σε εμβληματικά σημεία όπως το Μπλε Τζαμί, ο Ιππόδρομος και η Αγία Σοφία που προσελκύουν καθημερινά χιλιάδες  τουρίστες.

 

Τον πανικό στην Πόλη ενέτεινε νωρίτερα πυρκαγιά που ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα σε πολυώροφο ξενοδοχείο στο Μάλτεπε, στην ασιατική πλευρά του Βοσπόρου, που εν τω μεταξύ τέθηκε υπό έλεγχο.

Στο σημείο της έκρηξηςέσπευσαν πολλά ασθενοφόρα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters, ενώ ισχυρή ήταν η κινητοποίηση πυροσβεστικής και αστυνομίας.

Στα τηλεοπτικά πλάνα που μεταδίδονταν, εμφανίζονταν έξι άτομα να κείτονται στο έδαφος και ένα όχημα της αστυνομίας που είχε ανατραπεί. H πρόσβαση στην περιοχή αποκλείστηκε για το κοινό.

Το γερμανικό ΥΠΕΞ προχώρησε έκδοση οδηγίας προς όσους επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη να αποφεύγουν μέρη που συγκεντρώνονται πλήθη.

Λίγο αργότερα, τα τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για πυρκαγιά σε πολυώροφο ξενοδοχείο στο Μάλτεπε. Η περιοχή βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της πόλης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στους πάνω ορόφους του κτιρίου και οι αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για εγκλωβισμένους.Το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε πως στη συνέχεια η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως «καταδικάζει απερίφραστα την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη», εκφράζοντας «αμέριστη συμπαράσταση στην Τουρκία και στις οικογένειες των θυμάτων».

Στις πρώτες του αναφορές, το ελληνικό ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως δεν υπήρχε μέχρι τότε καμία πληροφορία για έλληνες τούριστες μεταξύ των θυμάτων.

Newsroom ΔΟΛ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.