19/04/2024

Η γεωγραφία που δεν ξέρεις

0

Η γεωγραφία που δεν ξέρεις,  υπάρχουν πράγματα που δεν διδάχτηκες στο σχολείο
Αν πιστεύεις ότι δεν υπάρχει κάτι που δεν ξέρεις για τη Γεωγραφία, μιας και ήσουν το καμάρι του καθηγητή, κάνεις λάθος αφού σίγουρα δεν διδάχτηκες κάτι από τα παρακάτω στο σχολείο.

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, αλλά ήξερες ότι στην Αυστραλία υπάρχει ένας φράκτης που φτάνει τα 3.500 μίλια. Στόχος του “Dingo Fence”, που χτίστηκε τον 19ο αιώνα ήταν να κρατήσει μακριά από τις κατοικήσιμες περιοχές τα άγρια σκυλιά

img_0002
Επίσης, γνώριζες ότι στη Ρωσία η διαφορά ώρας μεταξύ των δυτικών και των ανατολικών επαρχιών της είναι τεράστια. Συγκεκριμένα, στη δύση μπορεί η ώρα να είναι 7 το απόγευμα και στην ανατολή μπορεί να είναι 6 το πρωί.

 

Οι πάγοι αποτελούν το 75% του πόσιμου νερού στον πλανήτη μας και κατά 99% είναι συγκεντρωμένοι στην Αρκτική και την Ανταρκτική.

img_0003
Παράλληλα, το 20% του πόσιμου νερού, το οποίο είναι σε υγρή μορφή υπάρχει στην λίμνη Baikal της Ρωσίας.
Ήξερες ότι τα Απαλάχια όρη είχαν το ίδιο υψόμετρο με τα όρη Rocky στο Κολοράντο, ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου συρρικνώνονται σε αντίθεση με τα Ιμαλάια, όπου το υψόμετρο ανεβαίνει.

Υπάρχουν 11 πολιτείες των ΗΠΑ, η έκταση των οποίων είναι μεγαλύτερη από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τους χρήστες του διαδικτύου, η πόλη του Βατικανού είναι τόσο μικρή, που για κάθε τετραγωνικό μέτρο αντιστοιχούν δυο ιερείς.

img_0004
Τέλος, ήξερες ότι μπορείς να φτάσεις οδικώς από την Βόρειο Κορέα στη Νορβηγία. Κι όμως, αν αποφασίσεις να κάνεις τον γύρο του κόσμου με το αυτοκίνητό σου, μπορείς να φτάσεις στην άλλη άκρη της Γης περνώντας από τη Ρωσία.

Πηγή: DAILYMAIL

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *