22/06/2024

Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751€ εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας o Πάνος Σκουρλέτης

0

Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751€ εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας o Πάνος Σκουρλέτης

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751€ εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας o Πάνος Σκουρλέτης Την άμεση αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης (ΟΜΕΔ) καθώς και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, εξήγγειλε ο νέος υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας, δεσμεύτηκε, επίσης, για την επαναφορά του προστατευτικού πλαισίου για τις απολύσεις, την κατάργηση του χουντικού, όπως τον χαρακτήρισε, νόμου για την πολιτική επιστράτευση των απεργών και την επαναφορά των αρμοδιοτήτων του οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

«Έχουμε συνείδηση του έργου που αναλαμβάνουμε» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, ενώ απαντώντας σε αναφορά του απερχόμενου Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ότι «οι πολιτικές κρίνονται εκ του αποτελέσματος» είπε ότι «και τα αποτελέσματα επηρεάζονται από τις προθέσεις» και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε εξαρτήσεις παρά μόνο τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από την εντολή του ελληνικού λαού».

«Το κράτος έχει συνέχεια. Οι πολιτικές επιλέγονται. Οι δικές μας πολιτικές θα είναι στον αντίποδα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν έως σήμερα και έξω από τα όρια του στενού κορσέ των μνημονίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης. Καταλήγοντας ο υπουργός Εργασίας, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς το προσωπικό και τις υπηρεσίες του Υπουργείου και σημείωσε ότι το υπουργείο Εργασίας θα αποτελέσει στο εξής «πρότυπο διαφορετικής λειτουργίας και θα σταθεί δίπλα στον πολίτη και στις ανάγκες του».

«Ότι περιλαμβάνεται στο email Χαρδούβελη προς την τρόικα και αφορούν το ασφαλιστικό τα όρια ηλικίας τους παλαιούς ασφαλισμένου και μειώσεις συντάξεων, για μας δεν υπάρχουν» σημείωσε από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Στρατούλης πρόσθεσε, ότι θα καταργηθούν οι ρυθμίσεις των μνημονίων που μειώνουν τις συντάξεις και αυξάνουν τα όρια ηλικίας, η ρήτρα θανάτου και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις ενώ θα επανεξετασθεί ο μαθηματικός τύπος για την απονομή του εφάπαξ, «ώστε να μην καταστεί απλό βοήθημα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Δεσμεύτηκε επίσης, για επαναφορά της σύνταξης των 300 ευρώ για τους ανασφάλιστους υπερήλικες και τους ομογενείς και την σταδιακή αποκατάσταση των συντάξεων, την οποία συνέδεσε «με τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας». Επίσης, ο ίδιος ανέφερε ότι την γενική γραμματεία κοινωνικών ασφαλίσεων αναλαμβάνει ο Γιώργος Ρωμανιάς.

Συνεχίζοντας ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, εξήγγειλε νέες προσλήψεις κυρίως για τα τμήματα παροχών των ασφαλιστικών φορέων, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου και τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), «ώστε να βγαίνουν γρήγορα οι αποφάσεις και να μην παγιδεύονται χιλιάδες άτομα με ειδικές ανάγκες». Ο κ. Στρατούλης δεσμεύτηκε επίσης και για την επαναπρόσληψη του προσωπικού του Υπουργείου που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό Γιάννη Βρούτση για την ενημέρωση και την πληρότητα των φακέλλων που παρέδωσε, και σημείωσε ότι στο παρελθόν υπήρξαν πολιτικές και ιδεολογικές συγκρούσεις οι οποίες όμως ουδέποτε έλαβαν προσωπικό χαρακτήρα.

Αναφερόμενος στα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου όπως ο Ήλιος ο ‘Ατλας και η Εργάνη, ο κ. Στρατούλης είπε ότι θα διατηρηθούν και θα εξελιχθούν εφόσον διευκολύνουν το έργο των υπηρεσιών και τους ασφαλισμένους.

Στην τοποθέτησή του ο απερχόμενος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, καλωσόρισε τους νέους υπουργούς ενώ υπεραμύνθηκε του έργου του αναφερόμενος ιδιαίτερα στα νέα πληροφοριακά συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου των συντάξεων και της αγοράς εργασίας, την ενοποίηση της νομοθεσίας και την διοικητική ενοποίηση των ασφαλιστικών φορέων.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *