23/06/2024

Δείτε LIVE εδώ τη συζήτηση για το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής

0

65235930fdb73155039dd2a2ea2c368f_M-2Αρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής  η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, των Βρυξελλών. Όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των προέδρων, μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα θα έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου.
Πάντως το κλίμα στη Βουλή είναι εκρηκτικό εξαιτίας των νέων εμποδίων που επιχείρησε να βάλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη διαδικασία ψηφοφορίας. Η πρόεδρος της Βουλής τάχθηκε υπέρ του να γίνει η συνεδρίαση χωρίς χρονοπροσδιορισμένη λήξη, άποψη με την οποία συντάχθηκε και η Χρυσή Αυγή. Νωρίτερα, με αιφνιδιαστική παρέμβασή της στην συνεδρίαση των επιτροπών, η Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε απο το κοινοβούλιο “και τους θεσμικούς εγγυητές” να μην επιτρέψουν “την ολοκλήρωση του εκβιασμού που δέχεται η Ελλάδα απο τους πιστωτές”.
Το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία από τις επιτροπές της Βουλής. Η σημερινή ψηφοφορία αναδεικνύεται σε καθοριστικό κρας τεστ για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τις περαιτέρω πολιτικές εξελίξεις, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που πυροδότησε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους εταίρους. Παράλληλα, σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα.

Πηγή: kathimerini.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *