23/06/2024

Γ. Κατρούγκαλος: Στο πρώτο μας ν/σ η επαναφορά 3.920 υπαλλήλων

0

Γ. Κατρούγκαλος: Στο πρώτο μας ν/σ η επαναφορά 3.920 υπαλλήλων

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

 7/3 Γ. Κατρούγκαλος: Στο πρώτο μας ν/σ η επαναφορά 3.920 υπαλλήλωνΣτο τέλος της επόμενης εβδομάδας ή την μεθεπόμενη θα τεθεί σε διαβούλευση το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο θα περιλαμβάνει και την επαναφορά των 3.920 διαθέσιμων και απολυμένων του Δημοσίου, όπως δήλωσε στο “MEGA Σαββατοκύριακο” o αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι οι 3.920 θα συμπεριληφθούν στις 15.000 προσλήψεις που προβλέπονται για φέτος.

Ερωτηθείς σχετικά με τους υπαλλήλους της πρώην ΕΡΤ είπε ότι το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα από τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Διευκρίνισε δε ότι η θέση της ελληνικής πλευράς είναι οι επαναπροσλήψεις της ΕΡΤ να μην συμπεριληφθούν στις 15.000, ωστόσο τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγμάτευση και “θα δούμε πώς θα καταλήξει”.

Το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, θα περιλαμβάνει μέτρα δημοκρατικού χαρακτήρα, όπως η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων με ουσιαστικές θεσμικές αλλαγές στο Δημόσιο, θέματα γραφειοκρατίας, όπως αυτά που αναφέρονται στην επιστολή Βαρουφάκη προς το Eurogroup, αλλά και μέτρα όπως η ψηφιοποίηση του ΑΣΕΠ.

Πηγή: megatv.com

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *