25/04/2024

Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λουτρακίου

6

Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λουτρακίου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Μια από τις μεγαλύτερες μάχες της Δημοτικής Αρχής, δόθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (9η Απριλίου 2014).

Εχθές συζητείτο,  ίσως το μεγαλύτερο θέμα των τελευταίων 30 ετών, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) Λουτρακίου, το οποίο αποτελούσε το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, καθώς είναι το κατευθυντήριο σχέδιο για την ορθολογική οργάνωση και ανάπτυξη της πόλης του Λουτρακίου, περιγράφοντας  τις χρήσεις γης, τον καθορισμό των οικιστικών περιοχών, των επεκτάσεων, του σχεδίου πόλης, των χώρων πρασίνου, των κοινόχρηστων χώρων και γενικότερα την προστασία και την ανάδειξη του πολιτιστικού περιβάλλοντος και της ιστορικής φυσιογνωμίας της πόλης.

Μάχη στην οποία η Δημοτική Αρχή υπερασπίστηκε με σθένος την πολύ σοβαρή δουλειά της, μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τους αρμόδιους μελετητές (Σαπουλίδης & συνεργάτες). Μάχη στην οποία η αντιπολίτευση σύσσωμη έδειξε την μικροψυχία της και τους μικροπολιτικούς της, σκοπούς. Μάχη στην οποία κάποιοι τράπηκαν σε φυγή, αφού πρώτα προσπάθησαν να αναβάλλουν το θέμα με την πρόφαση είτε της μη πληροφόρησης είτε της προεκλογικής περιόδου.

Η Δημοτική Αρχή με το αρμόδιο μελετητικό γραφείο, ανταποκρινόμενη στο ύψος των περιστάσεων, ανέλυσε εκτενώς και επεξήγησε όλες τις απορίες του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα το θέμα να ψηφιστεί ομόφωνα.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

6 thoughts on “Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λουτρακίου

  1. Ξεκίνησε ο Λογοθέτης η καλή δημοτική αρχή και η κακή αντιπολίτευση. Ούτε να κρατηθεί δεν μπορεί μέχρι το σαββάτο

  2. ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ? Εδώ γράφετε ότι είναι το μεγαλύτερο θέμα των τελευταίων 30 ετών το ΓΠΣ και δεν αναφέρετε τίποτα επί της ουσίας

  3. Λυπούμαστε που για πρώτη φορά σας απογοητεύουμε αλλά δε θα ανεβάσουμε το video της εν λόγω συνεδρίασης.

  4. Γιατί είναι σημαντικό το θέμα έχεις κι εσύ ατελείωτα στρέμματα και αγχώθηκες Anonymous 3;

  5. Ο «στρατηγός» Λογοθέτης ξύπνησε μετά από 39 μήνες χειμέριας νάρκης και έβγαλε περιχαρής «πολεμικό ανακοινωθέν» για το Γ.Π.Σ. Βέβαια που να θυμάται ανάμεσα στα τόσα ψέματα που έχει πει στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις άλλες μεγάλες «μάχες», που νομίζει πως έδωσε αυτά τα 3,5 χρόνια, τα όσα ωραία που έχει αναφέρει και για το Γ.Π.Σ.
    Να του θυμίσουμε λοιπόν το πλούσιο ρεπερτόριο του για το Γ.Π.Σ., στις συνεχείς ερωτήσεις του Γ.Γκιώνη για αυτό το θέμα:
    • Το Γ.Π.Σ. είναι βασική μας προτεραιότητα και καθοριστικός πυλώνας… (23-3-2011)
    • Περιμέναμε τη γνωμοδότηση του Δασαρχείου, την οποία πήραμε πριν 2 μήνες. Φταίει ο νόμος για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, που δημιούργησε προβλήματα σε όλα τα Γ.Π.Σ. της χώρας…(31-10-2011)
    • Το Γ.Π.Σ είναι γενικό και αόριστο(!), χωρίς καν να το έχει δει μελετητικό γραφείο(!), χωρίς αρχαιολογία(!), χωρίς δασαρχεία(!).. Οικισμοί, μάλλον αναδασωτέες εκτάσεις(!) μπαίνανε μέσα σε αυτό το Γ.Π.Σ…. Μπακλαβαδοποίηση(!)… Αραιοκατοικημένοι οικισμοί, όπου παρεμβάλλονται μεγάλες εκτάσεις και κάνανε κάποια κυκλικά και εξυπηρετούσαμε αυτούς που ήσαν ιδιοκτήτες(!) και δίναμε τέτοιες κάλπικες υποσχέσεις, γι’ αυτό δεν πέρασε(!)… Το ότι ψηφίσαμε την πρώτη φάση, τη δεύτερη φάση του ΓΠΣ, δεν σημαίνει ότι υπάρχει και πολεοδομική μελέτη (!) για να πάει αύριο να χτίσει ο άλλος … (14-2-2013)
    • Επειδή, το τονίζω αυτό, δεν έχει γίνει οριοθέτηση των ρεμάτων(!) και μας θέλει και 1.800.000 ο άλλος (Σωτηράκος) που έρχεται γύρω- γύρω και έχει πάρει 1.400.000…
    (5-3-2013)
    • Βλέπουμε ζητήματα όπως το όριο της Κορίνθου με το Λουτράκι(!)… (15-4-2013)
    • Θα έχουμε σύντομα ΦΕΚ στα δύο ΓΠΣ….(27-6-2013)
    • Μέχρι τέλος του μήνα, η Β2 φάση θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο…(11-11-2013)
    • Ταλαιπωρηθήκαμε για να ξεθάψουμε τα 2 Γ.Π.Σ…Με τις fast-truck διαδικασίες θα έχουμε ΦΕΚ μέχρι τις Εκλογές…(4-12-2013)

    Συνεχή ψέματα το ένα πάνω στο άλλο έλεγε και για το Γ.Π.Σ ο κ. Λογοθέτης στο Δημιτικό Συμβούλιο, αφού:
    Έχουν εγκριθεί ήδη 7 Γ.Π.Σ. Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μέσα σ’ αυτά. ήταν και της Κορίνθου, το οποίο είχε ξεκινήσει το 2010. Στις 25-10-2013 αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση έγκρισης του Γενικού Γραμματέα της έγκρισης του Γ.Π.Σ της Κορίνθου. Μάλιστα φαίνεται ότι αυτή την απόφαση την είχε υπογράψει ήδη από τις 16-5-2013.Στις 10-4-2009 εγκρίθηκε από το Δημ. Συμβ. των Κορινθίων η τελική πρόταση (στάδιο Β2) της μελέτης του Γ.Π.Σ. Στις 3-10-2012 εγκρίθηκε το Γ.Π.Σ και το υπέβαλλαν στην Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού. Το ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας γνωμοδοτεί θετικά με παρατηρήσεις στις 23-4-2013 και μετά από 1μήνα το υπογράφει και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

    Προκαταρτική οριοθέτηση των ρεμάτων, στο Λουτράκι, υπάρχει από το 1997 και ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2013 και η οριστική μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας του Λουτρακίου, μετά από τις γνωστές και επίμονες ενέργειες του Γ.Γκιώνη

    Υπάρχει απόφαση προσδιορισμού των Διοικητικών ορίων, μεταξύ των Δήμων Λουτρακίου-Αγ.Θεοδώρων και Κορινθίων, από τους Διευθ. Πολεοδομίας των 2 Δήμων, από τις 14-9-2012 και αυτή έχει εγκριθεί ήδη από το Δημοτικό Συμβούλιο των Κορινθίων, στις 10-4-2013….

    Ο κ. Τατούλης έχει υπογράψει, εδώ και 2 χρόνια, σύμβαση με μελετητικό γραφείο, ώστε να προχωρήσει τις διαδικασίες όλων των Γ.Π.Σ των Δήμων της Περιφέρειας

    Καθυστέρησε 39 ολόκληρους μήνες για να φέρει την Β2 Φάση, την στιγμή που η Δημοτική Αρχή Γκιώνη κατάφερε μέσα σε μόλις 13 μήνες να φέρει στο Δ.Σ. την Β1 Φάση. Μία Β2 Φάση που στο μεγαλύτερο μέρος της είναι αντιγραφή της Β1 και στην οποία να του θυμίσουμε όταν την μοίρασε στους Δημοτικούς Συμβούλους πριν από 3 μήνες είχε και μερικές «ανεπαίσθητες» αλλαγές όπως π.χ τον τερματικό σταθμό του Προαστιακού τον είχε αντί στην Οδό Αιγαίου στην Οδό Παπανικολάου. Εδώ βέβαια δεν γνωρίζει ο κ. Λογοθέτης, κατά δήλωσή του στο Δ.Σ., που προβλέπεται και η στάση στον Ισθμό…
    Τέλος μέσα στο σάστισμα του ξαφνικού ξυπνήματος από το βαθύ του ύπνο, μιας και λόγω των επικείμενων Δημοτικών Εκλογών υπάρχει καταληκτική ημερομηνία, έφερε την Β2 Φάση σε γνώση των Δημοτικών Συμβούλων την ίδια μέρα της συζήτησης του θέματος στο Δ.Σ. Τόση ήταν λοιπόν η αγάπη του για τον καθοριστικό πυλώνα του Δήμου μας. Μία αγάπη που θα τύχει της ανάλογης ανταπόδοσης απο τους Δημότες στις 18-5-2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *