29/05/2024

Απαιτεί αποζημίωση 24.000 ευρώ επειδή ζούσε σε διαμέρισμα 1,56 τ.μ

3

Απαιτεί αποζημίωση 24.000 ευρώ επειδή ζούσε σε διαμέρισμα 1,56 τ.μ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ένας άνδρας που έζησε επί 15 χρόνια σε ένα μικροσκοπικό ενοικιαζόμενο δωμάτιο, μόλις 1,56 τετραγωνικού μέτρου, στο Παρίσι, κατέφυγε
στη δικαιοσύνη εναντίον της ιδιοκτήτριας ζητώντας της να του επιστρέψει ενοίκια πολλών ετών, ως αποζημίωση για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής του.“Πρόκειται για μια νέα υπόθεση κακής στέγασης που σπάει ένα θλιβερό ρεκόρ”, δήλωσε η δικηγόρος του ενάγοντα, Ορελί Ζοφρουά. Ο πελάτης της, εξήγησε, ζούσε σε ένα δωμάτιο με επικλινές ταβάνι, σαν σοφίτα, επιφάνειας 4 τετραγωνικών μέτρων, εκ των οποίων μόνο το 1,56 τετραγωνικό μετράει ως βιώσιμος χώρος, σύμφωνα με το νόμο.

Λίγο πάνω από 300 ευρώ το μήνα ήταν το ενοίκιο

Για αυτό το. . . παλατάκι που δεν διέθετε ούτε ντους, ούτε τουαλέτα, παρά μόνο ένα νιπτήρα, πλήρωνε κάτι παραπάνω από 300 ευρώ μηνιαίως.

Η Ζοφρουά ζητά να επιστραφούν στον πελάτη της τα ενοίκια 5 ετών, δηλαδή περίπου 19.000 ευρώ, συν άλλα 5.000 ευρώ για ηθική αποζημίωση.

Ωστόσο ο Ολιβιέ Ντουέκ, δικηγόρος της ιδιοκτήτριας η οποία δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο λόγω σοβαρής ασθένειας, εξήγησε ότι η πελάτισσά του “αναγνωρίζει το λάθος της αλλά την ευθύνη φέρει ο μεσίτης στον οποίο είχε αναθέσει τη διαχείριση του ακινήτου. Το μεσιτικό γραφείο “όφειλε να διασφαλίζει ομαλές συνθήκες διαβίωσης” και όχι μόνο “να περιορίζεται στην είσπραξη των ενοικίων”, είπε ο δικηγόρος ζητώντας, εάν καταδικαστεί η πελάτισσά του, να πληρώσει την αποζημίωση ο μεσίτης.

Το εν λόγω διαμέρισμα ήταν “μια αποθήκη για τις σκούπες, χρήσιμη για να αποθηκεύονται εκεί χαρτόκουτα ή είδη καθαρισμού, όχι όμως και άνθρωποι”, κατήγγειλε στο περιθώριο της δικαστικής διαδικασίας ο Σαμουέλ Μουσάρ του Ιδρύματος Αββά Πιέρ που στηρίζει τον 50χρονο ενοικιαστή.

Πώς μπόρεσε ο 50χρονος να ζήσει στο “ντουλάπι” τόσα πολλά χρόνια;
Σύμφωνα με μια οδηγία της 30ής Ιανουαρίου 2002 ένα αξιοπρεπές κατάλυμα πρέπει να διαθέτει κατοικήσιμη επιφάνεια τουλάχιστον 9 τετραγωνικών μέτρων και ύψος τουλάχιστον 2,20 μέτρα.

Πώς μπόρεσε ο 50χρονος να ζήσει στο “ντουλάπι” τόσα πολλά χρόνια; “Συνηθίζει κανείς”, εξήγησε ο ίδιος στους δημοσιογράφους. “Δεν είχα επιλογή, αλλιώς θα πήγαινα αλλού”, σχολίασε. Σήμερα, ζει σε ένα επιδοτούμενο διαμέρισμα επιφάνειας 40 τετραγωνικών μέτρων που του φαίνεται “πελώριο”.

Το 2010 είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 177.445 ιδιωτικές κατοικίες στην περιοχή του Παρισιού που θα μπορούσαν να θεωρηθούν “ανεπαρκείς”, σύμφωνα με την τοπική Υγειονομική Υπηρεσία του Ιλ-ντε-Φρανς.

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 17 Δεκεμβρίου.

Πηγή: 4news.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

3 thoughts on “Απαιτεί αποζημίωση 24.000 ευρώ επειδή ζούσε σε διαμέρισμα 1,56 τ.μ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *