Οι επιτυχόντες είναι λιγότεροι από πέρυσι, καθώς το 2014 εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 72.763 υποψήφιοι.

O συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο φέτος ανήλθε σε 104.616, ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν 99.958. 

Σε ποιες σχολές εμφανίστηκε μεγάλη πτώση στις βάσεις
Οι βάσεις εμφάνισαν μεγάλη πτώση κυρίως σε τμήματα περιφερειακών πανεπιστημίων. Ενδεικτικά, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τα μόρια έπεσαν κατά 1.496, ενώ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η βάση εισαγωγής για το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας έπεσε κατά 1.530 μόρια.
Μικρότερη είναι η πτώση στις δημοφιλείς σχολές της Αθήνας. Η Νομική έπεσε κατά 491 μόρια, και η Ιατρική κατά 309 μόρια.  Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μεγαλύτερη πτώση εμφάνισε το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών κατά 1.321 μόρια. Ωστόσο, στις περισσότερες σχολές έχει παρουσιαστεί πτώση στις βάσεις, συγκριτικά με πέρυσι. 
Υπενθυμίζεται ότι η πτώση οφείλεται στη δυσκολία των θεμάτων στις φετινές εξετάσεις, στη νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές (μειώνει δραματικά τον αριθμό τους), αλλά και στην κατάσταση της οικονομίας που απέτρεψε πολλούς υποψηφίους να δηλώσουν σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους.
ΔΕΙΤΕ τις ΒΑΣΕΙΣ 2015 για τα ΓΕΛ, τα ΕΠΑΛ Β- ΗΜΕΡΗΣΙΑΒάσεις ΓΕΛ.pdfΓΕΛ.pdf
ΔΕΙΤΕ τις ΒΑΣΕΙΣ 2015 για τα ΓΕΛ, ΕΠΑΛ Β- ΕΣΠΕΡΙΝΑεσπερινα.pdfΕΣΠΕΡΙΝΑ.pdf
ΔΕΙΤΕ τις ΒΑΣΕΙΣ 2015 για τα ΕΠΑΛ Α- ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ΕΠΑΛΑ-ΗΜΕΡΗΣΙΑpdf.pdfΕΠΑΛΑ-ΗΜΕΡΗΣΙΑpdf.pdf
ΔΕΙΤΕ τις ΒΑΣΕΙΣ 2015 για τα ΕΠΑΛ Α- ΕΣΠΕΡΙΝΑ: ΕΠΑΛΑ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ.pdfΕΠΑΛΑ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ.pdf
ΔΕΙΤΕ τις ΒΑΣΕΙΣ 2015 για τους ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης: ΑΛΛΟΓΕΝΝΕΙΣ εκτος ΕΕpdf.pdfΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ εκτος ΕΕpdf.pdf
ΔΕΙΤΕ τις ΒΑΣΕΙΣ 2015 για τους ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης: ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ εντος ΕΕ.pdfΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ εντος ΕΕ.pdf

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας: τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους, τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

pinakas.jpgΠηγή: Star.gr