24/04/2024

Αλέξης Κουγιας: ο νεκρός είναι ο Μαυρίκος – ποιος ήταν ο Μαυρίκος

0

Ένας άνδρας απανθρακώθηκε μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητο του, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 15:15 μετά το μεσημέρι στην Αττική Οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, στο ύψος του Νέου.

Πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως πρόκειται για τον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο που εμπλέκεται στη γνωστή υπόθεση των εκβιασμών. Το αυτοκίνητο φέρεται να ανήκει στη σύζυγό του.

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Παναγιώτη Μαυρίκου, μιλώντας στα parapolitika.gr, ανέφερε ότι ο απανθρακωμένος άνδρας στην Αττική Οδό είναι ο γνωστός εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος. Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος, αναζητούνταν τόσο από τον ίδιο -καθώς είχαν ραντεβού- όσο και από τους συνεργάτες του αλλά και την οικογένειά του, χωρίς αποτέλεσμα. Ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι προσπάθησε να μεταβεί στο σημείο, χωρίς να τα καταφέρνει γιατί όλοι οι δρόμοι στη γύρω περιοχή είναι αποκλεισμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, επικαλούμενο μαρτυρίες, το αμάξι έπιασε φωτιά ευρισκόμενο εν κινήσει. Η αστυνομία ερευνά όλες τις πιθανές εκδοχές, ακόμα και την εγκληματική ενέργεια γι αυτό και από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος άνδρες του εγκληματολογικού της Ασφάλειας καθώς και ειδική ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών.

Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που έσβησε τη φωτιά, αλλά ήταν αργά για τον οδηγό του οχήματος, ο οποίος ανασύρθηκε απανθρακωμένος. Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί η Τροχαία Αττικής Οδού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικογραφία για την υπόθεση των εκβιασμών, ανατέθηκε τα τελευταία 24ωρα σε ειδικό ανακριτή κατά της διαφθράς, καθώς βρέθηκαν επιπλέον στοιχεία.

image image image

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος, δεν ήταν μόνο γνωστός από την υπόθεση των εκβιασμών και για το ότι βρέθηκε να είναι στο pay-roll της ΝΔ.

Σε νεαρή ηλικία κατάφερε να εκδώσει πολλές διαφορετικές εφημερίδες, να λάβει «γερά» ποσά μέσω κρατικής διαφήμισης, να γίνει ακόμα και υποδιοικητής σε ψυχιατρικό νοσοκομείο (!), αλλά και να ιδρύσει πολιτικό κόμμα!

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Μαυρίκος, διευθύνων σύμβουλος της «Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος Α.Ε.», όσο ήταν ακόμη υπάλληλος της ΔΕΗ, άρχισε ήδη να αποκτάει τίτλους εφημερίδων, ενώ που έφτασε να εκδίδει, μεταξύ άλλων, τις εφημερίδες «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», «24 ΩΡΕΣ», «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ», «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ», «Αθλητική Ημέρα» και «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ».

Ωστόσο, ο τρόπος που ο κ. Μαυρίκος εξασφάλιζε την κρατική διαφήμιση για τις εφημερίδες του παρέμενε θολός για αρκετά χρόνια. Συγκεκριμένα, ήδη από το 2009 υπάρχουν καταγγελίες από μεγάλες εφημερίδες όπως η Καθημερινή, ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος εξασφάλισε για τις εφημερίδες «Ακρόπολις» και«24ώρες», με πανελλαδική κυκλοφορία τον «αστρονομικό» αριθμό των 1.000 φύλλων, κρατική διαφήμιση ύψους 150.000 ευρώ για το έτος 2008!

Οι «επιτυχημένες εκδοτικές ικανότητες» του Παναγιώτη Μαυρίκου φαίνεται ότι εκτιμήθηκαν δεόντως από την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι εκτός από την κρατική διαφήμιση με την οποία «προικίστηκε» ο νέος επιχειρηματίας, άνοιξε τα φτερά του και στην… διοίκηση νοσοκομείων!Για την ακρίβεια ο Παναγιώτης Μαυρίκος κατά την περίοδο της εκδοτικής του ανόδου, διορίζεται και υποδιοικητής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, ο επιχειρηματίας δεν σταμάτησε εκεί. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να τον απολαύσετε σε ομιλία του, στο κόμμα το οποίο ο ίδιος δημιούργησε, με τον εμπνευσμένο, ευρηματικό και πρωτότυπο τίτλο «ΔΕΞΙΑ – Νέο Δεξιό Κόμμα».

https://youtu.be/uCtvXZcXJ6c

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *