27/05/2024

[VIDEO] Ψήφισμα εργαζομένων. Γκιώνης: “μας ψεκάζουν”, Λούκας: “πολιτική σχιζοφρενών”, Μίτε: “είναι όλοι στο κόλπο”, Πετρίτσης: “πρωτόγνωρα τα γεγονότα”,Δήμαρχος: “εναγκαλισμός πολιτκών – εργαζομένων”, Παύλου “ουσιαστικά αλληλέγγυος”

0

[VIDEO] Ψήφισμα εργαζομένων. Γκιώνης: “μας ψεκάζουν”, Λούκας: “πολιτική σχιζοφρενών”, Μίτε: “είναι όλοι στο κόλπο”, Πετρίτσης: “πρωτόγνωρα τα γεγονότα”,Δήμαρχος: “εναγκαλισμός πολιτκών – εργαζομένων”, Παύλου “ουσιαστικά αλληλέγγυος”

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Το Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου μας, μετά και το χθεσινό ψήφισμα έχει την αμέριστη στήριξη του Σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου (εξαιρείται από το ψήφισμα, αν και συμπαρίσταται με δικό του ο κ Ασημακόπουλος που απείχε προφανώς για λόγους κομματικούς, μιας και για λόγους ιδεολογίας θα έπρεπε να στηρίξει το ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα όπως θα ήταν αν και η ψήφος του κ Ασημακόπουλου στήριζε το ψήφισμα).

Η πρόταση του Δημάρχου για υποβολή παραιτήσεων των Δημοτικών Συμβούλων προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις και να μην ψηφιστεί το Πολυνομοσχέδιο έτυχε υποστήριξης σε γενικές γραμμές. Ο πρώην Πρόεδρος του ΔΣ κ Κακκαβάς  συμπέρανε ότι αυτά που ζούμε σήμερα είναι απόρροια του Καλλικράτη και ότι οδηγούμαστε σεαναθέσεις των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ιδιώτες. Ο κ Κακαβάςπροέτρεψε να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση της ΚΕΔΕ από σήμερα.

Ναι εδώ πραγματικά μπορούμε να πούμε ότι αυτό θα ήταν παλικαριά, προς το παρόν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αρκέστηκαν σε θεωρία που πρέπει να γίνει πράξη στο μέλλον. Όμως και αυτό ακόμα δεν είναι σίγουρο, αφού  δεν αρκεί να υπάρξει πρόθεση παραίτησης, αλλά θα πρέπει να γίνει αποδεκτή η παραίτηση για να έχει αντίκρυσμα τόσο η “απειλή” όσο και η συμπαράσταση, αλλιώς τζάμπα μαγκιές.

Θυμήθηκα τώρα τη χθεσινοβραδυνή τοποθέτηση του νυν Προέδρου του ΔΣ που ήταν έτοιμος να παραιτηθεί χθες, όμως το ανέβαλλε για μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Ήρθε να υπηρετήσει αφήνοντας τις υποχρεώσεις του, αλλά νιώθειβαθύτατα θιγμένος που ο κ Ρακιντζής ανέφερε τις Πολεοδομίες, την Καθαριότητα, το Πράσινο κτλ… ανάμεσα στους τομείς όπου γινόταν πάρτι εκατομμυρίων. Ο κ Νικολάου στάθηκε αλληλέγγυος στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και δήλωσε πρόθεση παραίτησης μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, πράγμα που το θεωρεί βέβαιο. Παρότρυνε και τους υπόλοιπους.

Ο κ Παύλου αναφέρθηκε σε εκείνον που μίλησε από κομματικές σκοπιές (υποννοώντας τον κ Ασημακόπουλο), αλλά και σε όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το θέμα ψηφοθηρικά, βεβαίως δήλωσε αλληλέγγυος στις θέσεις των εργαζομένων και συμφώνησε με τον Δήμαρχο για εναγκαλισμό αιρετών και εργαζομένων.

Ο κ Πετρίτσης θεώρησε πρωτόγνωρα τα γεγονότα για την ελληνική κοινωνία, είπε ότι προσπαθεί να πειστεί από τα ψέμματα υπουργών ψάχνοντας να βρει φως, αλλά βλέπει μόνο μια κοινωνία διαλυμένη μαστιζόμενη από γεγονότα που δεν έχουν συμβεί σε καμία πολιτισμένη κοινωνία, ένα περιβάλλον που δεν προσφέρεται για μεταρρυθμίσεις. Τα ΜΜΕ έχουν καταφέρει να στρέψουν την κοινή γνώμη ενάντια στις κοινωνίες των εργαζομένων και ενάντια στο κάθε επάγγελμα που απεργεί. Ο κ Πετρίτσης σαφώς τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος και δίπλα στους εργαζόμενους.

Δυστυχώς μας ψεκάζουν είπε ο τέως Δήμαρχος κ Γκιώνης και το δικαιολόγησε λέγοντας ότι είμαστε υπνωτισμένοι και δεν αντιδρούμε, εδώ θα φορολογήσουν ακόμα και τα μυρμήγκια είπε χαρακτηριστικά και πρότεινε μαζική κινητοποίηση εργαζομένων και αιρετών στη Βουλή. Αλλά και να το πούμε θα το κάνουμε; Συμπλήρωσε. Αλλά και να παραιτηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο θα βάλουν άλλους. Τέλος είπε το ακραίο: αυτοί που αυτοκτόνησαν γιατί δεν σκότωσαν κάποιον πριν αυτοκτονήσουν;

Η κ Πρωτοπαππά αποφάσισε να στηρίξει οποιοδήποτε ψήφισμα βοηθά στον αγώνα των εργαζομένων και το έκανε ψηφίζοντας ακόμα και του κ Ασημακόπουλου, ο οποίος όμως δεν ανταπέδωσε στο ψήφισμα του Συμβουλίου.

Τον λόγο πήραν ο κ Μάριος Φόρτης  μέλος του Σωματείου και η Πρόεδρος του Σωματείου κα Στεργίου και παρότρυνε το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων μαζί με τους άλλους Δήμους και να δώσει το παρόν την Τρίτη στις κινητοποιήσεις.

Ο κ Δ. Δέδες και εκείνος έκρινε μάταιο το να παραιτηθούν και προέτρεψε σεσυντονισμένους αγώνες των Σωματείων όλων των Δήμων Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη να είναι έξω από τη Βουλή για να πιάσουν αυτούς που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο και να τους φερθούν ανάλογα και αντίστοιχα. Ο κ Δέδες κατάλαβε ότι όλοι οι άλλοι αγώνες που έχουν κάνει κατά καιρούς δεν απέφεραν αποτελέσματα. Εξέφρασε μια σκέψη που μοιάζει πολύ με αλήθεια ότι όλοι είναι στο κόλπο ακόμα κι όσοι δείχνουν ότι αγωνίζονται και θέτουν ψηφίσματα με τα οποία εντέλει ευθυγραμμίστηκε και ο Δήμος μας.

Οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι είδαν το θέμα σφαιρικά και θεώρησαν ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με τις δομές της κοινωνίας μας και με την κατάλυση της Δημοκρατίας.

Ο κ Λούκας συμπέρανε ότι δεν υπάρχει ιδεολογία στη διακυβέρνηση και έκανεενδιαφέρουσα ανάλυση (δείτε το σημείο έχει ενδιαφέρον) στα νοσοκομεία διώχνουν νοσοκόμους και προσωπικό και ταυτόχρονα πληρώνουν αδρά υπηρεσίες security σε μια σχιζοφρενική πολιτική ή υπερφίαλη τραπεζοεισπρακτική και τοκογλυφική πολιτική που στρέφεται εναντίον των ευάλωτων ομάδων. Ο έλεγχος των μέσων πάλης δεν είναι πλέον λύση. Ο έλεγχος των ΜΜΕ και η κοίμηση του λαού μπορεί να αντιμετωπιστεί με μόνο όπλο την υποβολή παραιτήσεων των Δημ. Συμβούλων καιπαράλυση της λειτουργίας των οργανικών υπηρεσιών του Δήμου όπως το να μην εκδίδονται πιστοποιητικά θανάτου, να μη λειτουργήσει το ληξιαρχείο.

Ο κ Κακούρος τάχθηκε ευθαρσώς κατά του νομοσχεδίου, μίλησε και ως εκπαιδευτικός εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους 9 συναδέλφους που απολύονται στον Δήμο μας, επίσης έκρινε απαραίτητη την παρουσία του Σχολικού Φύλακα. Αναφέρθηκε και στην κατάργηση των ΕΠΑΣ.  Αυτοί που μας διοικούν είναι άσχετοι, είναι ντροπή τους. Ήταν ένας λόγος που μεταξύ άλλων μας οδηγεί και σε ένα ακόμασυμπέρασμα, πολιτικού χαρακτήρα. Βλέπουμε πλέον και επίσημα την αποστασιοποίηση του κ Κακούρου από το κίνημα όπου δραστηριοποιούταν εντόνως. Σίγουρα ο πράσινος ήλιος έχει δύσει στα μάτια του. 

Ο κ Λόης αναφέρθηκε και πάλι στην κυβέρνυση ανδρικέλων , διαπίστωσε ότι ο Ελληνικός λαός πρέπει να μάθει να επαναστατεί και τόνισε την καθολική σημασία της αντίδρασης που δεν έχει να κάνει με τον ένα μόνο κλάδο.

Ο κ Μουζάκης σαφώς και συμπαρατάχθηκε στις θέσεις του Δημάρχου και υπέρ του ψηφίσματος, έκανε επίκληση στο συναίσθημα βλέποντας ανθρώπους πίσω από τους αριθμούς των απολυμένων. Αναφέρθηκε και στις απολύσεις των δημοτικών Αστυνομικών που σχεδιάζονται για τις 23 Σεπτεμβρίου, αφού χρησιμοποιηθούν από τους Δήμους κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Για τους ίδιους κακό, για τους πολίτες βέβαια χρήσιμο, αρκεί να δεχτούμε ότι θα συνεχίσουν να ανταπεξέρχονται στα καθήκοντά τους με ζήλο.

Μικρογραφία

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *