VIDEO – Σχολιασμός.Τοποθετήσεις εκπροσώπων Φορέων, Κομμάτων. Συνεδρίαση – Διαβούλευση κλείσιμο Υπηρεσιών στο Λουτράκι

Spread the love

ΜικρογραφίαΟ κ Παππάς έκρινε ότι η συνεδρίαση έγινε κατόπιν εορτής αφού έφυγε το ΙΚΑ και φεύγει το Αστυνομικό Τμήμα. Αναρωτήθηκε τι έχει γίνει για να εξασφαλιστεί το κτίριο κι αν αυτό είναι το πρόβλημα πρότεινε να μπει μπροστά προκειμένου να λυθεί το ζήτημα και να μη φύγει η Αστυνομία.

Η κ Βλαστάρη ανέφερε την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι Αγιοθεοδωρίτες που αναγκάζονται να έρθουν από απομακρυσμένες περιοχές προκειμένου να εξεταστούν. Στους Αγίους Θεοδώρους υπάρχουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά δεν υπάρχουν γιατροί. Ο γιατρός έρχεται μια φορά την εβδομάδα και πολλές φορές δεν έρχεται κιόλας.

Ο κ Παπαδημητράτος από τον μακρινό Σχίνο είπε ότι δε θέλει διαπιστώσεις και λύσεις όπως η ιδιωτική security.

Η κ Γέρου από το ΕΠΑΜ αποδείχθηκε η πλέον μαχητική και εξέφρασε την επιθυμία της να φύγουν οι 300. Αργότερα ο κ Περόνης διαπίστωσε ότι χρησιμοποιεί τα ίδια συνθήματα με τη Χρυσή Αυγή.

Η Δημότισσα Γ. Μπάστα συμπέρανε ότι ο κ Δήμαρχος της θύμισε τράπεζα που στη χασούρα πετάει το μπαλάκι στον κόσμο ενώ στην κερδοφορία ήταν μόνη της. Είπε κάτι πολύ λογικό ότι όταν ερχόμαστε στο και 5 θα πρέπει να θέλουμε να βγούμε πολύ μπροστά για να περιμένουμε αποτέλεσμα.

Ο κ Αλεξίου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με μια ωραία λαϊκή ρήση “τα παράπονα στον Δήμαρχο”, αλλά συνέχισε με προτάσεις και όχι με παράπονα.

Ο εκπρόσωπος των οικιστών του “Φλοίσβου” κ Μεταξάς δεν περιμέναμε να πει κάτι διαφορετικό παρά να επαναλάβει προς στήριξη του Δημάρχου για τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Φυσικά προσπάθησε να προκαλέσει τη συγκίνηση για τους βαριόμοιρους οικιστές που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της απομακρυσμένης τους θέσης. Επίσης ο κ Μεταξάς δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι επικοινωνεί με τον Αντιδήμαρχο Μοσχάτου όπου μένει όταν βρίσκεται Αθήνα.

Ο κ Χ Μαρίνης επίσης μας θύμισε κάτι από τα παλιά με την ομιλία του, αφού αναφέρθηκε στο πόσο βοήθησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη δημιουργία του Λιμενικού Ταμείου, ο κ Δήμαρχος δεν τον διέψευσε, δεν τον επιβεβαίωσε, τον ανέχτηκε θα λέγαμε. Τέλος ο κ Μαρίνης προσφέρθηκε να συμμετάσχει στο όργανο που θα δημιουργούταν μετά τη συγκέντρωση. Ο κ Φουντούκης στη συνέχεια τον συμπεριέλαβε, αυτή η πρόταση δεν χαροποίησε εξέχον μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου. Φυσικό ήταν.

Ο  πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γ. Τσούμπας έφερε στο κοινό απογοητευτικές ειδήσεις λέγοντας ότι θα αγριέψουν πολύ τα πράγματα και ότι θα κλείσουν τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ενώ προκάλεσε την Παρέμβαση της Παρέμβασης Πολιτών στο πρόσωπο του αρχηγού του συνδυασμού κ Γκιώνη όταν κατηγόρησε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή που δεν φρόντισε να γίνει η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Ο κ Γκιώνης δεν το άφησε αναπάντητο και ζήτησε και πήρε τον λόγο όπου και θύμισε ότι είχε ζητήσει να γίνει η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στο γυάλινο κτήριο, ενώ τότε τα ήθελαν όλα δωρεάν τη στιγμή που αλλού πλήρωναν. Σε σχέση με το ΙΚΑ είχαν προσπαθήσει με το κ Λαουδιά να λύσουν το πρόβλημα ενώ το ΙΚΑ και αυτό ζητούσε οικόπεδο από τον Δήμο δωρεάν πράγμα που δεν έχει γίνει πουθενά.

Για να διαβάσετε τη συνέχεια και να δείτε το τέλος της συζήτησης πατήστε

Ο κ Σιτές προέτρεψε τους πολιτικούς άνδρες να ρίξουν σύσσωμοι τη δυναμική τους στον αγώνα αντί να διαπληκτίζονται στα Δημοτικά Συμβούλια.

Ο κ Θώδης εμπλούτισε  τη συζήτηση με εγκυκλοπαιδικά στοιχεία γύρω από τις 6 Αρχές (Δημοτική, Αστυνομική κτλ). Αναζήτησε και με τη βοήθεια των παρισταμένων πρόσθεσε εκπροσώπους από την Αστυνομική Αρχή και τον ΟΑΕΔ.

Ο κ Φουντούκης σε ένα μικρό (διαφημιστικό) διάλειμμα προέβαλλε το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ο κ Δικαίος εκ μέρους του ΚΚΕ μίλησε για ειδικές οικονομικές ζώνες που μελετάται να εφαρμοστούν και στην Περιφέρειά μας, είναι ένα θέμα που θέλει βαθύτερη ανάλυση. Διαπίστωσε ότι δεν ήταν πρόχειρος ο Καλλικράτης, μίλησε για συμφέροντα και συνόψισε ότι αν κάποιος λέει ότι δεν ήξερε κάτι παράξενο συμβαίνει.

Ο κ Θυμής μίλησε για επιστροφή στις βασικές αξίες και την αποκέντρωση που όμως τώρα πλήττεται αφού οι κάτοικοι στερούνται τα βασικά ανθρώπινα αγαθά. Διαπίστωσε πολύ σωστά ότι τόσον καιρό η κοινωνία ανεχόταν τη διαπλοκή και το βόλεμα δεν αντέδρασε τότε και τώρα είναι αργά. Είπε ότι ακόμα και όσοι αγωνίζονταν ήταν χωρισμένοι με βάση τα αιτήματά τους σε ομάδες αντί να είναι ενωμένοι σε έναν κοινό αγώνα. Ενώ έφυγε ο κ Θυμής επανήλθε να συμπληρώσει κάτι πολύ ουσιαστικό ότι αν ένας εργαζόμενος απολύεται δε χρειάζεται να του βρούμε ένα πιάτο φαΐ αλλά δουλειά.

Ο κ Ασημακόπουλος τοποθετήθηκε με την ιδιότητα του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου. (Παρατηρήσαμε την συμπτωματική αποχώρηση του πρώην Προέδρου κ Γ. Μαρίνη). Ο κ Ασημακόπουλος θύμισε ότι είχε θίξει το θέμα του κλεισίματος του ΙΚΑ Λουτρακίου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Λιγότερο κράτος, λιγότερο κόστος και βρείτε τα λέει το κράτος σύμφωνα με τον κ Ασημακόπουλο και ότι γίνεται στην Ελλάδα γίνεται και στις άλλες χώρες της ΕΕ με στόχο φθηνό εργατικό δυναμικό.

Ο κ Περόνης εκπροσωπώντας το παράρτημα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης είπε ότι δεν υπάρχουν πλέον δικαιώματα (στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Ασφάλεια), αλλά εμπορεύματα.

Ο κ Καζαμίας, Πρόεδρος των Συνταξιούχων, πρότεινε δημότες να πάνε τη Δευτέρα με τον Δήμαρχο στο ΙΚΑ Κορίνθου να διαμαρτυρηθούν.

Η κ Μίχα διαπίστωσε ότι έλειπε η πρόταση από την τοποθέτηση του Δημάρχου.

Η Υποδιοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου είπε ότι ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΘΕΜΑ ΑΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΑΤ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ. Ωστόσο πέρυσι είχε ζητηθεί από τους εκπροσώπους του ΑΤ Λουτρακίου να συζητήσουν με τον Δήμο για παραχώρηση κτηρίου, προκειμένου να μην πληρώνει ενοίκιο η Ελληνική Αστυνομία, αυτό όντως έγινε αλλά ουδέποτε είχαν πει ότι αν δε βρεθεί κάποια λύση θα κλείσει γι’ αυτό τον λόγο.

Ο Εκπρόσωπος του ΟΑΕΔ είπε ότι θα ήθελε να μείνει στο Λουτράκι αν και για τους υπαλλήλους είναι το ίδιο αν θα αμείβονται ως υπάλληλοι Λουτρακίου ή Κορίνθου, αλλά θέλουν να μείνουν εδώ γιατί καταλαβαίνει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν για τους πολίτες.

Τέλος ο Δήμαρχος δευτερολόγησε απαντώντας σε θέματα που τέθηκαν (μετά τη 1 ώρα και 08 λεπτό στο video που ακολουθεί)

Ο κ Νικολάου πρότεινε τουλάχιστον ένας φορέας να αποτελέσει μέρος της επιτροπής, πρότεινε αυτή η δράση να έχει πρώτα στόχο την ευαισθητοποίηση των Δημοτών και να γίνουν περισσότεροι. ΌΧΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ. Και πότε να πάνε κ Πρόεδρε του χρόνου; Να περιμένουμε να κλείσουν τα σχολεία και οι άλλοι φορείς; Αν δεχτούμε ότι η αντίδραση θα βοηθήσει θα πρέπει ήδη να είχαμε δράσει και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.  Αν δεχτούμε ότι δεν έχει νόημα η οποιαδήποτε προσπάθεια σε τι χρησιμεύει η συνεδρίαση;

Στο σημείο αυτό η κ του ΕΠΑΜ βρήκε την ευκαιρία να περάσει την ιδεολογία της και το παράδειγμά της ακολουθήθηκε και από άλλους. Μετά άρχισε το “Ελλάς το Μεγαλείο σου!” που μας θύμισε την ελληνική ιστορία όπου οι Έλληνες ενώ συμφωνούν ουσιαστικά, εντέλει διαφωνούν για μικροπολιτικούς λόγους.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

5 thoughts on “VIDEO – Σχολιασμός.Τοποθετήσεις εκπροσώπων Φορέων, Κομμάτων. Συνεδρίαση – Διαβούλευση κλείσιμο Υπηρεσιών στο Λουτράκι

  1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΘΑ ΤΟ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΣΗΚΩΤΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ.

  2. Δήμαρχε τώρα είναι αργά να τρέξεις, αυτά έπρεπε να είχαν γίνει από πριν ! Τώρα μόνο κλες και χτυπιεσε. Εμεις που δεν σε ψηφισαμε δεν φτεμε που είσαι λιγος !

  3. Ο αγώνας απαιτεί μαζικότητα και συντονισμένες κινήσεις.! Καταστρατηγείται το δικαίωμα στην Υγεία και στην Ασφάλεια και καθόμαστε και συζητάμε ενώ πρέπει να βγούμε ενωμένοι στους δρόμους να διαδηλώσουμε! Υπάρχουν οι δομές που θα στηρίξουν αυτόν τον αγώνα! Ελάτε να γίνουμε πολλοί! Να πάρουμε μαζί μας και τους άλλους δήμους και να πάμε στα υπουργεία να διαμαρτυρηθούμε!!!

  4. Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί, το ΙΚΑ έφυγε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.