[VIDEO] Συνέντευξη Τύπου για το 1ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ Κορινθίας

Πολύχρωμες Προσπάθειες Μαθητών σε ένα γκρίζο περιβάλλον. 1ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ Κορινθίας
“… Πολύχρωμες Προσπάθειες Μαθητών σε ένα γκρίζο περιβάλλον …” 
1ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ Κορινθίας

Σήμερα παρευρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου για το 1ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ Κορινθίας που θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι 25 – 26 Ιουνίου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στις 8 μμ.

Πρόκειται για μια διοργάνωση με πρωτοβουλία του Γενικού Λυκείου Λουτρακίου και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και περιβάλλοντος “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”. Η διοργάνωση γίνεται με τη στήριξη του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όλα αυτά όμως δε θα είχαν καμία υπόσταση χωρίς τη σπίθα για δημιουργία των μαθητών, γνωρίσαμε τον πλέον δραστήριο και δημιουργικό Στυλιανό Βασιλειάδη, χωρίς την παρότρυνση του Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Λουτρακίου κ Σπύρου Μπαλή και χωρίς τους θεατές τους οποίους και αναμένουν οι μαθητές με καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Δείτε το video από τη συνέντευξη τύπου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση για το 1ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ Κορινθίας:

1o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛΤο Γενικό Λύκειο Λουτρακίου αποφάσισε να προχωρήσει στη διοργάνωση Μαθητικού μουσικού φεστιβάλ στο Λουτράκι των μαθητών των σχολείων της Κορινθίας δίνοντας ένα βήμα προβολής δημιουργικών προσπαθειών των μαθητών που μένουν στο περιθώριο.
Γι’ αυτό το λόγο ήρθαμε σε επαφή με τη διοίκηση του πολιτιστικού οργανισμού «Προμηθέας» του Δήμου Λουτρακίου- Αγ. Θεοδώρων ζητώντας να στηρίξει αυτή την προσπάθειά μας.
Η διοίκηση του οργανισμού ανταποκρίθηκε αμέσως, όπως έκανε και για τις μεγάλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε μέσα στη σχολική χρονιά: τη συναυλία με το Χρήστο Λεοντή και το αφιέρωμα στο Νικηφόρο Βρεττάκο.
Για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ έχουμε την έγκριση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας που ανέλαβε να στηρίξει σε επίπεδο νομού την προσπάθειά μας.
Οι συμμετοχές στο φεστιβάλ ανέρχονται σε 36(συμμετέχουν περίπου 120 μαθητές και μαθήτριες) και κατανέμονται σε δύο βραδιές, στις 25 και 26 Ιουνίου- Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα.Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, τη Διοίκηση του οποίου θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη μεγάλη στήριξη που παρέχει πάντα στις εκδηλώσεις του σχολείου μας.

Το φεστιβάλ θα ξεκινάει στις 8:00 μμ
Το φεστιβάλ προετοιμάζεται από Οργανωτική Επιτροπή που την αποτελούν:
Ο Διευθυντής του Λυκείου Σπύρος Μπαλής, ο κ. Γιώργος Οικονόμου, διευθυντής της Μουσικής Σχολής του «Προμηθέα», ο κ. Πελοπίδας Μαυρόπουλος, αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου, οκ. Βασίλης Πιερακέας,  μουσικός, ο κ. Νίκος Τουλιάτος, μουσικός, η κ. Ασημίνα Ψαραύτη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων του Λυκείου Λουτρακίου και ο μαθητής Στυλιανός Βασιλειάδης, εκπρόσωπος των μαθητών.
Επίσης ως επίτιμα μέλη στην Οργανωτική επιτροπή συμμετέχουν ο κ. Θεμιστοκλής Μακαντάσης, σχολικός σύμβουλος μουσικών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο κ. Σταύρος Κωτσάκης  σχολικός σύμβουλος πληροφορικής και παιδαγωγικά υπεύθυνος του σχολείου.

Πιστεύουμε ότι με το εγχείρημά μας αυτό βοηθάμε να προβληθούν προσπάθειες των μαθητών μας που τους οδηγούν στη ποιοτική βελτίωση του χαρακτήρα και της αγωγής τους.

Η μουσική ενώ θα ‘πρεπε να είναι στη βάση των μαθημάτων της αγωγής της νέας γενιάς είναι στο περιθώριο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ελπίζουμε να έχουμε τη δύναμη και τα μέσα να συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια τη διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης.
Ο Διευθυντής του ΓΕ. Λ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Σπύρος Μπαλής

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Το Γενικό Λύκειο Λουτρακίου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού- Αθλητισμού-
Περιβάλλοντος Δήμου Λουτρακίου- Αγ. Θεοδώρων «Προμηθέας», αποφάσισαν να διοργανώνουν κάθε χρόνο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ των μαθητών του νομού Κορινθίας όπου οι μαθητές θα παρουσιάζουν τις μουσικές τους δραστηριότητες και ανησυχίες.

•Η εκδήλωση αυτή θα διοργανώνεται κάθε χρόνο προς το τέλος της σχολικής χρονιάς σε ημερομηνίες που θα ορίζονται στην αρχή της κάθε σχολικής χρονιάς, σε
δύο ημέρες- Σάββατο και Κυριακή.

•Συμμετοχή μπορούν να δηλώνουν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, δημοσίων και ιδιωτικών, του νομού Κορινθίας και με περισσότερα από ένα συγκροτήματα ή
ατομικές παρουσίες.

•Τα μουσικά συγκροτήματα ή μεμονωμένοι μαθητές μπορούν να παρουσιάζουν έργα όλων των ειδών της μουσικής (δημοτική, λαϊκή, έντεχνη, κλασσική, σύγχρονα
ρεύματα, ροκ κλπ.)

•Το κάθε συγκρότημα θα μπορεί να παρουσιάσει 1 τραγούδι σε όποια
κατηγορία επιθυμεί.

•Ξεχωριστό αφιέρωμα θα γίνεται σε προσωπικές δημιουργίες των μαθητών.

•Δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται στην επιτροπή διοργάνωσης του Μουσικού Μαθητικού Φεστιβάλ μέχρι τέλος Ιανουαρίου κάθε χρονιάς.

•Το Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και είναι
αφιερωμένο στην καλλιέργεια της μουσικής παιδείας, στην καταπολέμηση της
βίας και των κοινωνικών ανισοτήτων και κυρίως στην αλληλοκατανόηση και
συνεργασία των μαθητών

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “[VIDEO] Συνέντευξη Τύπου για το 1ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ Κορινθίας

Leave a Reply

Your email address will not be published.