24/04/2024

[VIDEO] Δημήτρης Παπάς για τον Τουρισμό στο Λουτράκι και το Σπα

2

[VIDEO] Δημήτρης Παπάς για τον Τουρισμό στο Λουτράκι και το Σπα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Δ Παπάς Πρόεδρος Ξενοδόχων ΛουτρακίουΟ Πρόεδρος των Ξενοδόχων Λουτρακίου κ Παπάς έχει εκφράσει αρκετές φορές την ανησυχία του για το μέλλον του Τουρισμού στο Λουτράκι και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να γίνει το Λουτράκι ανταγωνιστικός προορισμός. Λιγότερο από έναν μήνα πριν ο κ Παπάς σε Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης της οποίας μετείχε έλαβε τον λόγο και τοποθετήθηκε απευθυνόμενος κυρίως στον κ Δήμαρχο που ήταν παρών. Μεταξύ άλλων ανέφερε και τα συγκριτικά μειονεκτήματα του δήμου μας σε σχέση με άλλους Τουριστικούς Προορισμούς, αλλά και τόνισε την ανάγκη να δοθεί βαρύτητα στο θέμα του τουρισμού και να υπάρξει σοβαρή προσέγγιση. (Δείτε το video από το  53 λεπτό). 

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=9nEwnl3AOPQ]

Σήμερα ο κ Παπάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ακόμα μία φορά μέσω της επιστολής του δημοσιοποιείται στα ΜΜΕ:

Οι θέσεις και η πρόταση του Συλλόγου Ξενοδόχων για το Loutraki Thermal Spa.

Παρακολουθώντας τις πρόσφατες εξελίξεις, έπειτα μάλιστα από το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη στις 27/2/2013, διακρίνει κανείς ένα παιχνίδι προσπάθειας απόδοσης ευθυνών για την μέχρι τώρα κατάσταση και λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου, προσπερνώντας έτσι, το βασικότερο πρόβλημα που ταλανίζει όλους μας, ήτοι την  συνέχιση λειτουργίας  του Thermal Spa.

Ίσως για κάποιους που φέρουν μόνο πολιτική ευθύνη, δηλαδή τους αιρετούς εκπροσώπους, αυτό να είναι ένα θέμα ήσσονος σημασίας, αλλά για τους επαγγελματίες που άπτονται του τουριστικού προϊόντος είναι μείζον και σημαντικό.
H αναφορά στα παραπάνω  γίνεται  γιατί  το υδροθεραπευτήριο  αποτελεί  μια γερή   βάση για  την προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής μας περιόδου,  ενώ το ενδεχόμενο παύσης του σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, θα αποτελεί την κύρια αιτία αναστολής των επιχειρηματικών  μας δραστηριοτήτων, αφού το 60% αυτών ασχολείται με αυτό το είδος τουρισμού.
Το περασμένο καλοκαίρι ο σύλλογος με δελτίο τύπου  και συναντήσεις με τους αρμοδίους, ανέδειξε το θέμα, αποτελώντας έτσι τον προάγγελο των εξελίξεων αλλά και της αρνητικής λειτουργίας του
LTS, παραθέτοντας  επιχειρήματα  και στοιχεία από άλλα επιτυχημένα υδροθεραπευτήρια στην Ελλάδα, τα οποία λειτουργούν με  πολύ χαμηλότερη τιμολογιακή πολιτική αλλά και με στοχευμένακίνητρα προσέλκυσης πελατών.
Επισημάναμε δε το γεγονός, ότι η κατάργηση του κοινωνικού τουρισμού από το μνημόνιο θα συμπαρέσυρε   και μεγάλο κομμάτι του θεραπευτικού τουρισμού, που σε συνάρτηση με την αύξηση των τιμών κατά 50% , θα αποτελούσε  τροχοπέδη στην περεταίρω ανάπτυξη.
Στο σημείο αυτό, καλό θα ήταν να μην βιαστούν κάποιοι να αναφέρουν ότι είχαν τα ίδια έσοδα ή και αύξηση τζίρου σε σχέση με την περσινή χρονιά,  αφού για η επίτευξη της προώθησης ακριβών πακέτων  SPA, οφείλεται σε συντονισμένη προσπάθεια λίγων επιχειρηματιών.
Θα μπορούσαμε  να κάνουμε απολογισμούς, απόδοση ευθυνών και λοιπά, αλλά δεν είναι το ουσιαστικό αυτή την στιγμή, ούτε είναι και το ζητούμενο για τους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται κυρίως για το αποτέλεσμα.
Το σημαντικό είναι, η συνέχιση της σωστής λειτουργίας και η αναβάθμιση του σε θέματα προσέλκυσης επισκεπτών και προβολής του, είτε μέσα από την ιδιωτικοποίηση του ή μέσω της ανάθεσης της διαχείρισης  λειτουργίας του.
Αξίζει να αναφέρουμε, ότι τα Μ.Μ.Ε και τα κλαδικά στοιχεία, κάνουν λόγο για αύξηση στις προκρατήσεις της τάξεως του 30% σε σχέση με την περσινή περίοδο, με την μόνη διαφοροποίηση ότι το ποσοστό αναφέρεται για το σύνολο του Ελλαδικού χώρου και ιδιαίτερα τα νησιά.
Δεδομένου της κοντινής απόστασης από την Αθήνα, της αρνητικής της εικόνας παγκοσμίως,  τα υψηλάτέλη για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθιστούν τις περιοχές του Δήμου μας για τους Ευρωπαίους, μη ελκυστικούς προορισμούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα της παροχής και της προβολήςπροσθετικών υπηρεσιών και πλεονεκτημάτων, όπως το Τhermal Spa και το Κολυμβητήριο, όπου σε συνδυασμό με φθηνά πακέτα θα μπορέσουμε να παραμείνουμε ελκυστικοί στην Παγκόσμια αγορά.
Ο Σύλλογος ξενοδόχων θεωρεί απαραίτητη την άμεση παραχώρηση στον ιδιωτικό τομέα ή την οποιαδήποτε άλλη λύση που η τοπική κοινωνία θα κρίνει  χρήσιμη, ενώ θα είναι αρωγός σε οτιδήποτε του ζητηθεί για  το καλό του τόπου μας και των τουριστικών επιχειρήσεων. Η εμπειρία, οι γνωριμίεςκαι η τεχνογνωσία των εκπροσώπων του Συλλόγου Ξενοδόχων, είναι εδώ για την αρωγή συντονισμού ενεργειών προς αυτή τη κατεύθυνση.
                                                                  ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                 ΣΙΑΓΓΑΝΑ ΑΝΝΑ
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

2 thoughts on “[VIDEO] Δημήτρης Παπάς για τον Τουρισμό στο Λουτράκι και το Σπα

  1. Ψάξτε για συμφέροντα πίσω από τις δηλώσεις….

  2. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΕΣ ΤΟ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΝΑ ΠΕΤΑΣ ΥΠΟΝΝΟΟΥΜΕΝΑ ΔΕ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *