24/07/2024

VIDEO Δείτε εδώ ΟΛΗ την ψηφοφορία για τα ποσά που παίρνουν οι Αθλητικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Λουτρακίου – Αγ Θεοδώρων

0

Ολόκληρη η ψηφοφορία με τα ποσά που προβλέπεται να πάρουν  οι Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι του Δήμου μας:

Το συνολικό ποσό είναι το 50% του ποσού που κατανεμήθηκε το 2011 και το 1,5 % επί του προϋπολογισμού.

Φέτος  θα είχαν να διαθέσουν και ακόμα 40.000 ευρώ, αλλά αποφάσισαν να πάρουν από τον συγκεκριμένο κωδικό 40.0000 για τις σχολικές επιτροπές.

Συνολικά διατίθενται φέτος 80.000 ευρώ + 56.500 ευρώ για αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.

Συνοπτικά αναφέρουμε ότι η χρησιμότητα κάποιον Συλλόγων αμφισβητήθηκε από τον κ Δοσσαρά, αλλά και από τον κ Παύλου ο οποίος συγκεκριμένα τάχθηκε εναντίον της Φιλαρμονικής εταιρείας Λουτρακίου (παίρνει 2.000 ευρώ ) όχι για το ποσό αλλά επειδή θεωρεί ότι αυτή είναι που κατέστρεψε την Φιλαρμονική Λουτρακίου, άρα με το να τη χρηματοδοτούν είναι σαν να επικροτούν αυτή τη συμπεριφορά.

Ο κ Νικολάου ήταν αντίθετος στη χρηματοδότηση των Συλλόγων, αφού αυτά τα χρήματα μπορούσαν να αξιοποιηθούν διαφορετικά.

Όπως και να έχει ο Πρόεδρος του ΔΣ είπε ότι και τα ποσά αυτά δεν είναι σίγουρα αφού θα περάσουν από τον επίτροπο ο οποίος μπορεί να τα κόψει λόγω κρίσης. Το είπε όμως με πολλή σιγουριά….

Ο κ Σιτές όταν είδε να περιορίζουν τις 10.000 και να τις κάνουν 7.500 για τον ΠΑΟ Λουτρακίου, άρχισε να φωνάζει ότι δεν το δέχεται και ότι όλοι οι δημοτικοί Σύμβουλοι υποστηρίζουν κάποιον σύλλογο και το κάνουν για ψηφοθηρικούς λόγους.

Εκεί ήταν που ο κ Δ. Στάμου σηκώθηκε πάνω και θεατρικά ξεκαθάρισε ότι δεν υποστηρίζει κανέναν σύλλογο, επίσης δήλωσαν η κα Μ. Στάμου και η κα Λέζου δήλωσαν ότι δεν υποστηρίζουν κανέναν σύλλογο.
Οι υπόλοιποι υποθέτουμε ότι υποστηρίζουν;

Ο κ Παύλου πρότεινε να επιβραβευθεί ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ  από τη ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ για την άνοδό του στην Ά Εθνική κατηγορία στο Χάντμπολ και επειδή πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα να επιχορηγηθούν οι Σύλλογοι από τη ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ θα προτείνει να γίνει η ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ  χορηγός στις φανέλες και να δώσει 15.000 ευρώ, θα το προτείνει στη συνεδρίαση της Εταιρείας.

Ο κ Σακελάρης εκπροσωπώντας προφανώς τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ πήρε τον λόγο τονίζοντας ότι το ποσό των 25.000 ευρώ μπορεί να είναι το μεγαλύτερο από όσα δόθηκαν αλλά τα έξοδα του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ είναι πολύ πιο μεγάλα αφού γυρνάει όλη την Ελλάδα αλλά και επειδή οι ομάδες παίζουν σε υψηλές κατηγορίες και πετυχαίνουν σημαντικές διακρίσεις.

Ο κ Λαζαρίδης ως απλός πολίτης πλέον πρότεινε να δημιουργηθεί μια ομάδα με εκπροσώπους των Συλλόγων, ώστε οι ίδιοι να αποφασίζουν για την κατανομή των ποσών

Τέλος τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος και επανέλαβε αυτά που ακριβώς είχε πει και πέρυσι για τη δυσάρεστη θέση στην οποία βρίσκεται να κατανέμει το ποσό, αναφέροντας το παράδειγμα της πίτας και του κομματιού που αντιστοιχεί στον καθένα και συμφώνησε με την πρόταση του κ Λαζαρίδη. Είπε ότι ως Περαχωρίτης δεν του είναι ευχάριστο να δίνει 2.500 ευρώ στην ομάδα της Περαχώρας, επίσης ότι έχει κάνει 2 χρόνια πρόεδρος σε Σύλλογο άρα ξέρει πόσο σημαντικές είναι οι επιχορηγήσεις και δεν του είναι ευχάριστο να λέει 5.000 για τον Ολυμπιακό Λουτρακίου. (έγινε 6.000 ευρώ για τον Ολυμπιακό μετά την πρόταση του κ Πετρίτση). Ακριβώς ο ίδιος δίκαιος λόγος με πέρυσι, αν εξαιρέσουμε τα ποσά.

Τέλος πάντων δείτε το video όπου μεταξύ άλλων θα ακούσετε το γνωστό παράδειγμα ναρκωτικά ή αθλητισμός, καφετέριες ή αθλητισμός. Έχει μια δόση αλήθειας ως επιχείρημα αλλά ακούγεται λίγο υπερβολικό αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι να απασχοληθούν  δημιουργικά οι νέοι και οι τρόποι αυτοί δεν έχουν να κάνουν με επιχορηγήσεις. Ούτε βέβαια ένας νέος τρέχει να πέσει στα ναρκωτικά με την πρώτη ευκαιρία, άρα αυτό το επιχείρημα αν και αγαπημένο είναι κάπως γενικευμένο κατά την ταπεινή μας άποψη.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=TdKS-U0yc-0&feature=youtu.be]

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *