Video Δήμαρχος, Πρόεδρος για Μουσική Σχολή και Φιλαρμονική

Spread the love

Δήμαρχος Κ. Λογοθέτης, Πρόεδρος Ν. Λόης για Μουσική Σχολή και Φιλαρμονική ΛουτρακίουΗ Μουσική Σχολή θα λειτουργήσει κανονικά φέτος καθώς και η Φιλαρμονική. Είναι κάτι που παρουσιαζόταν προς την κοινή γνώμη ως αμφίβολο ωστόσο θεωρούταν δεδομένο από τον ίδιο τον κ Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΠΑΠ “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” συζητήθηκε και αποφασίστηκε να έρθει ως τακτικό θέμα σε επόμενο ΔΣ η σύσταση κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης και εν συνεχεία η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με αυτή. Για τη διαδικασία της σύστασης υπολογίζεται να απαιτηθούν περίπου 2 μήνες. Στη διαδικασία εμπλέκονται το Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια, ο Δήμος και στη συνέχεια η επιχείρηση θα ελέγχεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Μέχρι τότε η Μουσική Σχολή και η Φιλαρμονική θα λειτουργεί με το παλιό καθεστώς με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η Φιλαρμονική θα συνεχίσει και στη συνέχεια το έργο της με τους ίδιους όρους. Η σύσταση της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης αντιμετωπίστηκε από μέλη του ΔΣ (Χρ. Μίχα και Γ. Ρουμελιώτη) με έντονο σκεπτικισμό και με πολύ πειστικά επιχειρήματα εναντίον της σύστασης. Δεν παραθέτουμε περισσότερα στοιχεία, αν και τα έχουμε στη διάθεσή μας επειδή αφορούν όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις ή όσους εμπλέκονται εργασιακά. Για τους δημότες και για τους γονείς των μαθητών είναι ξεκάθαρη η εικόνα μιας και εξασφαλίζεται η λειτουργία της Μουσικής Σχολής τουλάχιστον για ένα έτος ακόμα.

Στο video που ακολουθεί θα δείτε την πρόταση του Προέδρου του Προμηθέα καθώς και την τοποθέτηση του Δημάρχου πάνω στο θέμα.

Πηγή: loutrakitv.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

8 thoughts on “Video Δήμαρχος, Πρόεδρος για Μουσική Σχολή και Φιλαρμονική

  1. Τραβάτε τον χρόνο μέχρι τις εκλογές για να φύγει η ευθύνη από πάνω σας. Η συμπεριφορά σας δείχνει αδιαφορία για τα παιδιά μας που λέτε ότι νοιάζεστε γι’ αυτά. Δεν είναι λύση οι συνεταιρισμοί. Σήμερα είναι αύριο δεν είναι. Πως θα συνεχίσουν μετά τα παιδιά μας; Πως θα πηγαίνουν στην μουσική σχολή αν ξέρουν ότι αύριο δεν θα υπάρχει;

  2. ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΤΑ (ΠΕΜ/ΟΤΑ)-ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΘΗΝΑ 27/9/2012.Συνάδελφοι,Οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις κοινωνικού σκοπού (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), δεν δίνουν λύση στα εργασιακά μας προβλήματα όπως στο πρόβλημα της κατάρτισης ή ανανέωσης της σύμβασης στα Δημοτικά Ωδεία.Ο στόχος τους είναι να σταματήσουν την κρατική χρηματοδότηση σε ευρύτερες κρατικές υποδομές (π.χ. Ωδεία ΟΤΑ), όλο το οικονομικό και θεσμικό βάρος να πέσει στις πλάτες των γονιών των σπουδαστών, να οδηγήσουν τους μουσικούς να παραστάνουν τους επιχειρηματίες ανοίγοντας παρτίδες με την Εφορία και το ΙΚΑ θέτοντας το λειτούργημα τους στους κανόνες του ανταγωνισμού και το χειρότερο στο εγγύς μέλλον να μην υπάρχει μουσικός με εξαρτημένη σχέση εργασίας σε κανένα Δημοτικό Ωδείο.Επιπλέον, σχεδόν αμέσως, οι εκπρόσωποι των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. θα βρεθούν χρεωμένοι στην εφορία και το ΙΚΑ, αφού κανείς Δήμος δεν υποχρεώνεται σε έγκαιρη καταβολή της προγραμματικής σύμβασης. Ποιος υπερχρεωμένος Δήμος (είναι σχεδόν όλοι) θα καταβάλλει έγκαιρα τα συμφωνηθέντα ποσά ώστε να πληρώνεται το ΙΚΑ, ο ΦΜΥ αλλά και ο μισθός των καθηγητών;Σήμερα σε πολλούς εργαζόμενους σε Δημοτικά Ωδεία εμφανίζεται σα μόνη λύση η δημιουργία ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. από τους ίδιους, ώστε να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα Ωδεία. Μάλιστα εμφανίζεται σα λύση προοδευτική που καταργεί τους μεσάζοντες ανάμεσα στον εκπαιδευτικό και το μαθητή.Οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις θα αποτελέσουν το Δούρειο Ίππο για μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που σε μερικά χρόνια θα εμφανισθούν σα «σωτήρες» για τους εργαζόμενους μονοπωλώντας μια έτοιμη αγορά αλλά με αμοιβές πείνας για τους εργαζόμενους.Καλούμε όλους σας να κλείσετε τα αυτιά σας στις σειρήνες της δήθεν επιχειρηματικότητας και της δήθεν «αυτοδιαχείρησης».Κανένας μουσικός σε ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. !Κανένας εργαζόμενος σε ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.Για το Δ.Σ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΤΣΙΡΓΟΥΛΑΣ-Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΙΝΗΣ.

  3. Εσύ που το παίζεις έξυπνος και βάζεις την ανακοίνωση μάθε πρώτα τι ισχύει.

  4. Ti egine me tin kataggelia tis kas pou itan pyr kai mania kata tou Proedrou sto symvoulio?

  5. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΟ ΈΞΕΙΣ ΑΠΌ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΣΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΝ ΨΉΦΙΣΕ ΗΠΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΑΥΤΌ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΘΈΜΑ ΑΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΛΆΘΟΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ

  6. Η καταγγελία της κας Καλλίρη θα εξεταστεί σε επόμενο ΔΣ.

  7. Τα συντακτικα και ορθογραφικά λάθη του παραπάνω κείμενο, οφείλονται στην αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας την οποία λόγω ηλικίας δεν προλαβαίνω.

  8. Μην ανησυχείτε για τα ορθογραφικά, το νόημα μας ενδιαφέρει, τα ορθογραφικά τα συγχωρούμε. Ποιος δεν κάνει; Ευχαριστούμε για την παρέμβαση

Leave a Reply

Your email address will not be published.