[VIDEO] Έκτακτη Συνεδρίαση Δημ. Συμβουλίου για ένταξη του Δήμου σε προγράμματα

ΜικρογραφίαΣυνεδρίασε τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να επιχειρήσει ο Δήμος να ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε εκτενής οικολογική ανάλυση γύρω από τη χρησιμότητα των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας και κατά πόσο ωφελούν πραγματικά το περιβάλλον. Ο κ Αντιδήμαρχος Αγ. Θεοδώρων Δ. Δέδες έθεσε το ζήτημα της οικολογικής ρύπανσης προκειμένου να κατασκευαστούν οι λαμπτήρες και τη γνωστή αλήθεια ότι πολλές φορές η εξοικονόμηση ενέργειας και η προστασία του περιβάλλοντος που επιτυγχάνεται, εντέλει χάνει το νόημά της αν σκεφτούμε πόση ενέργεια δαπανάται προκειμένου να κατασκευαστούν οι συγκεκριμένοι λαμπτήρες, αλλά και πόσες βλαβερές ουσίες εκπέμπονται για την κατασκευή τους.

Αντίθετη άποψη είχε ο κ Γκιώνης μιλώντας για αναγνωρισμένη διεθνώς σκοπιμότητα χρήσης λαμπτήρων οικονομίας αλλά και για τους ανακλαστήρες που βρήκε η Δημ. Αρχή Λογοθέτη σύμφωνα με τον κ Γκιώνη και δεν μπήκε καν στον κόπο να τους δοκιμάσει, ο Δήμαρχος Κ Λογοθέτης είχε άλλη γνώμη και υποστήριξε ότι τους δοκίμασε και επιπλέον συμπλήρωσε ότι οι λαμπτήρες που βρήκε στις αποθήκες του Δήμου ήταν για εσωτερικό χώρο και γι’ αυτό καίγονταν γρήγορα.

Επίσης ο κ Δήμαρχος εξήγησε τη χρησιμότητα της χρήσης των λαμπτήρων και της ένταξης σε πρόγραμμα χρήσης αυτών. Το ενδιαφέρον είναι ότι ουσιαστικά συμφώνησε με τον κ Δέδε χωρίς όμως να διαφωνήσει ταυτόχρονα με τον κ Γκιώνη με τον οποίο διαφωνούσε κάθετα ο κ Δέδες.
Ο κ Δήμαρχος ανέλυσε τα οικολογικά και οικονομικά οφέλη. Η πραγματικότητα αν το σκεφτούμε είναι απλή. Μπορεί να επιβαρύνεται το περιβάλλον σε παγκόσμια κλίμακα από την κατασκευή των συγκεκριμένων λαμπτήρων όμως σε επίπεδο χώρας γίνεται μικρότερη χρήση λιγνίτη και σε τοπικό επίπεδο Δήμου γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας.

Όσοι παρακολουθούν τα Δημοτικά Συμβούλια θα θυμούνται πολλές φορές τον κ Γκιώνη να απευθύνεται στη Δημοτική Πλειοψηφία και να τους προτρέπει να τρέχουν να ετοιμάσουν προμελέτες και φακέλους για να είναι έτοιμοι να ενταχθούν σε προγράμματα. Αν και θα γίνουν όλες οι δέουσες κινήσεις εμπειρότατος Δημ. Σύμβουλος θεωρεί ότι είναι αργά να επιτευχθεί η ένταξη.

Ο Δήμος λοιπόν κινείται παράλληλα και ανεξάρτητα σε σχέση με τα συγκεκριμένα προγράμματα ώστε σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου να επιτευχθεί ομοιόμορφος φωτισμός που να εξασφαλίζει ασφάλεια στους δρόμους λόγω επάρκειας φωτισμού και εξοικονόμηση ενέργειας.

Προγράμματα στα οποία επιχειρεί να ενταχθεί ο Δήμος: 

1.Υποβολή προτάσεων για ένταξη και χρηματοδότησή τους από το
χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015”, άξονες
προτεραιότητας 2 ”Αναβάθμιση αστικών υποδομών”, 3 “Προστασία και
ανάδειξη φυσικού περιβάλλοντος” και 4 “Ενίσχυση ελκυστικότητας πόλεων”,
κατόπιν της υπ’ αριθμ. 20/2013 πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου του
ΥΠΕΚΑ & εξουσιοδότηση του Δημάρχου,  καθότι στις 22/4/2013 λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους.

2.Εκδήλωση ενδιαφέροντος για σύναψη Προγραμματικής Συμφωνίας –
Σύμβασης του Δήμου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υλοποίηση
αναβάθμισης οδοφωτισμού με χρηματοδότηση μέσω του χρηματοδοτικού
μηχανισμού «ΤΖΕΣΙΚΑ» & εξουσιοδότηση του Δημάρχου,
καθότι η 30/4/2013 είναι η καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση
ενδιαφέροντος, σύμφωνα με προφορική ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη
Πελοποννήσου.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Share

2 thoughts on “[VIDEO] Έκτακτη Συνεδρίαση Δημ. Συμβουλίου για ένταξη του Δήμου σε προγράμματα

  1. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ!

  2. Αγχώθηκε τώρα ο Μίτε για το περιβάλλον! Ρε μας δουλεύει! Στους Αγ. Θεοδώρους εδρεύει η Μότορ όιλ και η Σουσάκι Λοτζίστικς, η παραγωγή των λαμπών των πείραξε!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.