18/06/2024

Daily mail: Διακοπές-κόλαση των Βρετανών στην Κω των μεταναστών [photo]

0

Μ΄αρέσουν οι προσπάθειες που κάνουν οι ειδικοί για την ανάπτυξη του τουρισμού…

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

ΚωςΟπως τονίζει το δημοσίευμα: 

Εκατοντάδες μετανάστες έχουν φτάσει στην Κω σήμερα και τώρα έχουν βρει καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμένο ξενοδοχείο στο νησί.

«Ενώ οικογένειες τουριστών χαλαρώνουν απολαμβάνοντας τον ήλιο στις ξαπλώστρες, λίγα μέτρα παραπέρα δεκάδες μετανάστες κοιμούνται σε κούτες, ανάμεσα σε σωρούς σκουπιδιών», αναφέρει η Daily Mail στο προκλητικό της δημοσίευμα που περιλαμβάνει μαρτυρίες Βρετανών ταξιδιωτών.

Όπως αναφέρει μια τουρίστρια, οι προσδοκίες της για χαλαρωτικές διακοπές στο ελληνικό νησί διαψεύστηκαν: «Καθόμασταν στο εστιατόριο να φάμε και δίπλα στο παράθυρο κάθονταν απένταροι μετανάστες που μας κοιτούσαν συνεχώς», αναφέρει η γυναίκα, που ωστόσο δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται  γιατί βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι εκεί και τι έχουν περάσει.

Περιγράφοντας την εικόνα ως αηδιαστική, μόλις που συγκρατεί την οργή της: «Επισκεπτόμαστε το νησί εδώ και περίπου δέκα χρόνια. Μας αρέσει να τρώμε, να πίνουμε και να χαλαρώνουμε. Όμως φέτος η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική. Υπάρχει πολλή βρώμα στους δρόμους. Δεν μπορούμε ούτε καν να απολαύσουμε το φαγητό μας».

Ένα άλλο ζευγάρι από το Μπέρμινγχαμ που επισκέφθηκε το νησί φέτος για πρώτη φορά δήλωσε στην Daily Mail ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και η Κως εξακολουθεί να μοιάζει με κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, δεν πρόκειται να ξαναπατήσουν εκεί.

«Ξυπόλητα νήπια με βρώμικα ρούχα παίζουν στους δρόμους δίπλα από άνδρες με μουστάκια που ατενίζουν τη θάλασσα κάνοντας σχέδια για τα επόμενα στάδια του ταξιδιού τους στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ευρώπη, ίσως ακόμα και στη Βρετανία», αναφέρει η εφημερίδα.

Οι μετανάστες- πολλοί από τους οποίους έχουν έρθει από τον πόλεμο της Συρίας- ελπίζουν σε άσυλο την Ευρώπη, τώρα ζουν σε ένα ερείπιο, κοιμούνται σε αυτοσχέδια κρεβάτια και τέντες στο εγκαταλελειμένο ξενοδοχείο «Ηλίας».

Το άλλοτε πολυτελές ξενοδοχείο, δημοφιλές στους πράκτορες, έχει αφεθεί τώρα στους μετανάστες, οι οποίοι το θεωρούν τώρα σαν το σπίτι τους για να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους στην Μεγ. Βρετανία.

Σχεδόν 1200 μετανάστες έχουν εντοπιστεί από τις ελληνικές αρχές στο ανατολικό Αιγαίο τις περασμένες δύο ημέρες. Τα γεμάτα ανθρώπους πλοία βρέθηκαν στις ακτές της Κω, με κάποιους από αυτές να βγαίνουν από αυτά και να προσκυνούν, επειδή έκαναν με επιτυχία το επικίνδυνο ταξίδι.

Πλοία που μεταφερουν ντουζίνες μεταναστών έχουν, επίσης, προορισμό τα ελληνικά νησιά της Λέσβου και της Χίου τις τελευταίες ημέρες.

Μετά την Ιταλία, η οικονομικά πληγωμένη Ελλάδα είναι ο κύριος προορισμός για τους μετανάστες, που προέρχονται περισσότερο από την Συρία, όπου μαίνεται ο πόλεμος, συν τους οικονομικούς μετανάστες που ζητούν μια καλύτερη ζωή στην ΕΕ. Η εφημερίδα, μάλιστα, υπολογίζει ότι μέχρι τώρα έχουν φτάσει στην χώρα περί τους 30.000.

Το δημοσίευμα, πάντως, εχει σχολιαστεί, ήδη, αρνητικά από τα Social media.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *