Τα νησιά αυτά εγγυώνται ηρεμία, χαλάρωση, απομόνωση και προσφέρονται για εξερευνήσεις ακόμα και στην υψηλή σεζόν, καθώς δεν είναι γνωστά στο εξωτερικό.

Για τη Σέριφο, το μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο αναφέρει: “Η Σέριφος είναι ένα νησί των Κυκλάδων που συχνά περνά απαρατήρητη λόγω της Σαντορίνης ή της Μυκόνου. Στη Σέριφο οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα παρθένα τοπία της με τα πόδια είτε με πεζοπορία ή με τζίπ. Ακόμη και τον Αύγουστο, οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν την πολυτέλεια του μαυρίσματος στις απομονωμένες παραλίες Καράβι και Αμπέλι, με τις μυρωδιές του άγριου θυμαριού και των σύκων να διαποτίζουν την ατμόσφαιρα. Η λευκή Χώρα βρίσκεται στην κορυφή ενός βραχώδους λόφου που έχει το χρώμα της σκουριάς”.

Για τη Χρυσή αναφέρονται τα εξής: “Το πρώην πειρατικό νησί με τα φοινικόδεντρα, τις αμμουδιές και τα κρυστάλλινα νερά βρίσκεται νότια της Κρήτης, στο Λιβυκό Πέλαγος. Διαθέτει πυκνό δάσος από κέδρους, ένα μεσαιωνικό μοναστήρι, μιωνικά αρχαιολογικά ευρήματα και ρωμαϊκούς τάφους. Οι επισκέπτες μπορούν να τη διασχίσουν με γυμνά πόδια, όμως απαγορεύεται το κάμπινγκ και οι φωτιές. Μια μικρή ταβέρνα και ένα μπαρ βρίσκονται στην παραλία Μπελεγρίνα, γνωστή και ως χρυσή παραλία, η οποία καλύπτεται από θρυμματισμένα κοχύλια και πετρώματα που οι Βυζαντινοί χρησιμοποιούσαν για να παράγουν χρώμα με το οποίο έβαφαν τους μανδύες των ευρωπαίων βασιλιάδων”.