Μια εξαιρετικά δροσερή συνταγή ότι πρέπει να τις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού αλλά και ένα γευστικό κέρασμα για εσάς και τα παιδιά σας είναι η σπιτική λεμονάδα. Μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει τα αναψυκτικά , που με μανία σας ζητούν συνεχώς τα παιδιά σας.
ΥΛΙΚΑ
– 650 ml χυμό από λεμόνια στυμμένα
– 200 ml νερό
– 600 gr ζάχαρη
– 1 λεμόνι ακέρωτο που θα πάρετε τις φλούδεςΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στύβετε τα λεμόνια έως ότου βγάλουν το χυμό σας. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν σιρόπι. Έπειτα ρίχνετε και τη φλούδα του λεμονιού άρωμα.
– 650 ml χυμό από λεμόνια στυμμένα
– 200 ml νερό
– 600 gr ζάχαρη
– 1 λεμόνι ακέρωτο που θα πάρετε τις φλούδεςΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στύβετε τα λεμόνια έως ότου βγάλουν το χυμό σας. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν σιρόπι. Έπειτα ρίχνετε και τη φλούδα του λεμονιού άρωμα.
Αμέσως μετά μόλις έχει πάρει βράση το σιρόπι, ρίχνετε μέσα τον χυμό λεμονιών, αφού όμως πρώτα τον έχτε σουρώσει. Το αφήνετε να πάρει μια βράση ακόμη και έπειτα το κατεβάζετε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει ρίχνετε τη λεμονάδα σε γυάλινα μπουκάλια και είναι έτοιμη για ψυγείο. Σερβίρετε σε αναλογία 1/3 χυμό και 2/3 παγωμένο νερό! Απολαύστε την!
Πηγή: mothersblog.gr