[ Video ] Η τύχη του Υδροθεραπευτηρίου Λουτρακίου μέσα από τη ματιά των Δημοτών Κουρούκλη, Τσούμπα, Κοφινά, Λαζαρίδη και των Δημ. Συμβούλων
Πολλές προτάσεις διατυπώθηκαν για τη σωτηρία του Υδροθεραπευτηρίου και από τους αρχηγούς των παρατάξεων και από τους Δημοτικούς Συμβούλους και από Δημότες με άποψη στο θέμα.
Ο κ Πετρίτσης ρώτησε που θα βρεθούν τα χρήματα για να καλυφθούν τα έξοδα και οι οφειλές; Στη συνέχεια πρότεινε λύσεις με κυριότερη την επαναδιαπραγμάτευση του δανείου έστω και με δυσμενείς όρους, πράγμα που θα εξασφαλίσει ρευστότητα για τις οφειλές και επενδύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης τόνισε ότι πρέπει όλοι οι δημότες να αγαπήσουν το Υδροθεραπευτήριο και να το βοηθήσουν.
Ο κ Ασημακόπουλος οραματίστηκε έναν πολύ πιο δίκαιο, ιδανικό κόσμο όπου το Υδροθεραπυτήριο θα περάσει στα χέρια του Υπουργείου Υγείας και θα μπορεί ο καθένας να απολαμβάνει δωρεάν το αγαθό αυτό στο πλαίσιο ενός συστήματος Υγείας που θα υπηρετεί τον πολίτη. Είπε με έμφαση “Έξω οι εργολάβοι!” και πρότεινε οι Υπηρεσίες να περάσουν στα χέρια του Δήμου και να έχουν κοινωφελή χαρακτήρα.
Ο κ Λόης έβλεπε μονόδρομο την εκμίσθωση του Υδροθεραπευτηρίου στον εργολάβο για 12 χρόνια ή προκειμένου να πετύχουμε ευνοϊκότερους όρους για 20 χρόνια. Επίσης ανάσα θα έδινε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετοχές των 10 ευρώ που θα διατίθενται στους δημότες. Αυτό θα βοηθούσε οικονομικά, αλλά και εμπορικά αφού θα τους έκανε να θεωρούν το Υδροθεραπευτήριο δικό τους. Η θέση του αυτή χαρακτηρίστηκε αργότερα δύσκολα υλοποιήσιμη επειδή θα απαιτηθεί πολύς χρόνος που δεν υπάρχει.
Η κα Κούτμου στην τοποθέτησή της υπογράμμισε το σημαντικό ότι πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση από άλλο άτομο, ιδανικά επαγγελματία διαπραγματευτή που να έχει γνώσεις, αλλά προπαντός αξιοπιστία στα μάτια του εργολάβου και να μιλάει από θέση ισχύος.
Αυτό που πρόσθεσε η κ Πρωτοπαππά στη συζήτηση ήταν ο προβληματισμός για τους εργαζόμενους, αλλά και για το αντίκτυπο που θα είχε η παραχώρηση του Υδροθεραπευτηρίου στον εργολάβο και πως αυτό θα επηρέαζε αρνητικά την εικόνα του Δήμου που θα εμφανιζόταν ανίκανος να κρατήσει και να διαχειριστεί ένα τέτοιο έργο.
Ο κ Κακαβάς επεσήμανε τους κινδύνους που μπορεί να διατρέξει ο Δήμος αν συμπαρασυρθεί από τα οικονομικά και νομικά προβλήματα του Υδροθεραπευτηρίου. Υπογράμμισε ότι πρέπει να σωθεί η εταιρεία όχι απλώς το Υδροθεραπευτήριο και έφερε την καλή είδηση ότι στις 13 Ιουνίου η τράπεζα θα δώσει δάνεια οπότε θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση προκειμένου να επωφεληθούμε.
Ο κ Δόσχορης μαχητικά και χωρίς να μασάει τα λόγια του είπε ότι πάλι αναλώθηκαν σε συζητήσεις χωρίς ουσιαστική λύση! Πέταξε και ένα υπονοούμενο σε κατεύθυνση μπροστά του, λέγοντας ότι κάποιοι ήθελαν το Σπα ιδιωτικό και τώρα το θέλουν δημόσιο.
Στη συνέχεια τον λόγο πήραν εκπρόσωποι κομμάτων και δημότες με βαρύνουσα παρουσία. Κκ Κουρούκλη, Τσούμπας, Κοφινάς, Λαζαρίδης και φυσικά ο κ Παπαγεωργίου. Ενδιαφέροντα στοιχεία για την κατεύθυνση του θερμαλιστικού τουρισμού παραθέτει ο πρώην Αντιδήμαρχος Ηλ. Κοφινάς στην τοποθέτησή του. Τονίζει τα σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί βαρύτητα λόγω της εναρμόνισης μετακίνησης ασφαλισμένων Ευρωπαϊκών Θερμαλιστικών Κέντρων, καθώς και στην προστασία των ιαματικών πόρων.
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=z7FBIniMQZo]