6 απλά βήματα για να τον ξεπεράσεις

To συγκεκριμένο θέμα είναι αφιερωμένο σε σένα φίλη μου που σήμερα νιώθεις καταπιεσμένη. Σε σένα που δεν είσαι πολύ καλά, γιατί θρηνείς ένα…
χωρισμό. Χωρισμό είπα; Όχι συγνώμη, δεν είχες ποτέ σχέση με το συγκεκριμένο. Κάνατε σεξ, βγαίνατε και καμιά βόλτα, αλλά μέχρι εκεί. Και τότε, εσύ γιατί νιώθεις αυτό το τεράστιο κενό μέσα σου; Γιατί ακόμη κι αν ήξερες ότι έβλεπες κι άλλες-ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρη-αισθάνεσαι ότι έχασες το αγόρι σου; Και γιατί θα πρέπει να δικαιολογήσεις τη στενοχώρια σου σε φίλους οι οποίοι κλασικά σου λένε: Ε σιγά, δεν είχατε και σχέση! Παρακάτω λοιπόν, σου έχω έναν οδηγό για να μπορέσεις να ξεπεράσεις τον (μη) γκόμενό σου, και να βρεις επιτέλους έναν κανονικό.

Κλάψε…

Ε ναι φυσικά και θα κλάψεις. Σου αξίζει! Εσύ δεν έχασες άντρα… σεξ έχασες! Ξέρεις πολύ καλά ότι απόψε δε θα του στείλεις να έρθει να δείτε ταινία. Ξέρεις πολύ καλά ότι δε θα ξανακάτσεις με τις ώρες πάνω από το τηλέφωνο να αναρωτιέσαι γιατί δε στέλνει. Ξέρεις πολύ καλά… ότι θα επανεμφανιστεί σε χρόνο dt, και συγκεκριμένα αμέσως μόλις φάει την πρώτη του χυλόπιτα. Ξέρεις πολύ καλά ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι για τίποτα περισσότερο από καλοπέραση, πάντα στο κρεβάτι. Αλλά παρόλα αυτά κλαις. Κλάψε βρε κορίτσι μου, δε θα σε παρεξηγήσει κανείς.

Αλλά όχι πολύ…

Και αφού έκλαψες μια μέρα-νύχτα βασικά-πάρε τα πάνω σου και ανασκουμπώσου. Ε καλά δε θα κάτσεις και να σκάσεις. Και τελοσπάντων σκέψου και λίγο πιο εγωιστικά: Εκείνος έχει ήδη βρει αντικαταστάτρια και πιθανότατα να μη σε σκέφτεται καν. Μήπως να κάνεις το ίδιο; Και όχι, δεν εννοώ να βρεις τον πρώτο τυχόντα, αλλά να γίνεις μια κούκλα και να βγεις με τις φίλες σου για ποτό. Και να μην τον αναφέρεις. Βασικό.

Και οι φίλες έχουν τα όριά τους…

Μην τα δοκιμάζεις για πολύ. Την πρώτη εβδομάδα θα σε στηρίξουν αλλά αν κι εσύ δεν κάνεις κι εσύ την προσπάθειά σου, σύντομα θα γίνουν κακές μαζί σου και θα σε βάλουν προ των ευθυνών σου. Βοήθησε τον εαυτό σου να το ξεπεράσει και μην πέφτεις στη δίνη της στενοχώριας. Στο τέλος θα σου είναι γνώριμη η κατάσταση και δύσκολα θα μπορέσεις να βγεις από αυτή.

Άσε το stalking

Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι και θεωρώ ότι το stalking είναι το λιγότερο τραγικό. Και άντε και να πέσεις στην παγίδα. Μα κάθε μέρα; Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να γίνεσαι έξαλλη με το παραμικρό ακόμα και με πράγματα τα οποία είναι εντελώς αθώα. Προφανώς δεν τον κάνεις unfriend, είπαμε είμαστε ενήλικες, αλλά και η happy hour που απλά παρακολουθείς τη ζωή του θα πρέπει να τελειώσει.

Να είσαι ανοιχτή σε νέους ανθρώπους

Είναι η ώρα του φλερτ και της εξωστρέφειας. Είναι η ώρα που εσύ θα λάμψεις και θα δείξεις τι αξίζεις. Είναι η ώρα φίλη μου που θα δέχεσαι το θαυμασμό των αντρών, ακόμα κι αν δεν κάνεις απολύτως τίποτα. Η αυτοπεποίθησή σου έχει δεχτεί ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Μη στείλεις μήνυμα

Αλήθεια δεν έχετε περάσει και τόσα πολλά για να του στείλεις ότι σου λείπει και ότι τον σκέφτεσαι. Λίγο σεξ κάνατε και ήπιατε δύο ποτά. Εγώ μαζί σου είμαι, αλλά δεν μπορώ να σου λέω και ψέματα. Οπότε θεωρώ ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να του στείλεις μήνυμα γιατί πολύ απλά, ή που δε θα τα διαβάσει ή που δε θα απαντήσει. Υπάρχει κάποιος λόγος λοιπόν να στείλεις αυτό το μήνυμα;

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.