4 σημάδια που προμηνύουν ένα διαζύγιο και πως να το αποφύγετε

By in Sex, Σχεσεις on 01/06/2017

Οι σχέσεις είναι επιστήμη. Ένας επιστήμονας που έχει μελετήσει για πάνω από 40 χρόνια τις σχέσεις αποκαλύπτει τις συμπεριφορές εκείνες που προμηνύουν το διαζύγιο…

Ο αμερικανός ψυχολόγος John Gottman, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, τις αποκαλεί «Οι καβαλάρηδες της αποκάλυψης» και σύμφωνα με έρευνα που έκανε με την ομάδα του, κατέληξε σε 4 ενδείξεις, που προμηνύουν το unhappy end ενός γάμου με ποσοστό ακριβείας 93%!

Μάλιστα, προτείνει όλοι να ρίξουμε μια ματιά σε αυτές τις συμπεριφορές-ενδείξεις αν θέλουμε να ξεφύγει η σχέση μας από την μιζέρια.

Ποιες είναι αυτές;

Η περιφόνηση: Ο ένας σύντροφος αποδοκιμάζει και προσβάλλει διαρκώς τον άλλο ακόμα και μπροστά σε τρίτους. Δεν εκτιμά το άλλο του μισό και θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο.

Κριτική: Όταν μέσα στη σχέση ο σύντροφος επικρίνει κάθε κίνηση του συντρόφου του και, τελικά, δεν περιορίζεται στο λάθος του άλλου, αλλά στη συμπεριφορά του!

Αμυντική συμπεριφορά: Ο ένας σύντροφος θεωρεί τον εαυτό του θύμα και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του στις διαμάχες με το άλλο του μισό!

Αποφυγή καυγάδων: Όταν αντιλαμβάνεται έναν επικείμενο καυγά προσπαθεί γρήγορα να αποφύγει τη συζήτηση ή τον ίδιο το σύντροφό του.

Τι προτείνει ο ψυχολόγος να κάνουμε για να γλιτώσουμε;

Αρχικά να μπούμε στη θέση του άλλου και να σκεφτούμε πριν τον κρίνουμε ή αποδοκιμάσουμε.

Καλλιεργήστε το σεβασμό και την εκτίμηση για το άλλο σας μισό και όταν μια συζήτηση σας αναστατώνει προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να βρείτε λύση και όχι να αποφύγετε το ζήτημα, αναλαμβάνοντας, φυσικά, την ευθύνη σας!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.