25/06/2024

17 ονόματα παιδιών που έχουν απαγορευθεί

0

17 ονόματα παιδιών που έχουν απαγορευθεί

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

9593708100217324456Τη στιγμή που κάποια ονόματα όπως ο Oliver ή η Sophia δίνονται σε πολλά παιδιά, σε κάποιες χώρες, ο Tom ή η Elaine απαγορεύονται διά ροπάλου. Ένα όνομα είναι ικανό να θεωρηθεί ότι προκαλεί τον διασυρμό των ανθρώπων ή ακόμη και την κυβέρνηση της εκάστοτε χώρας.

Η λίστα με τα απαγορευμένα ονόματα που είχε αναρτηθεί στις αρχές του χρόνου, μεγάλωσε τελικά, όπως προειδοποιούσαν οι ειδικοί. Σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν διάφοροι περιορισμοί ως προς την επιλογή των ονομάτων που πρόκειται να δώσουν οι γονείς στα παιδιά τους.

Ένα όνομα εκεί, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συνδέεται με την ενίσχυση του φυλετικού ή θρησκευτικού μίσους και την χρήση των ναρκωτικών ουσιών. Εάν σκοπεύετε να κάνετε οικογένεια εκτός των ελληνικών συνόρων, βεβαιωθείτε πρώτα πως η χώρα που θα ανοίξετε το σπιτικό σας, εγκρίνει τα πιθανά ονόματα που θέλετε να δώσετε στα παιδιά σας.

Ποια είναι λοιπόν τα ονόματα που απαγορεύονται σε πολλές χώρες του κόσμου; Ο Tom σύμφωνα με τις αρχές της Πορτογαλίας, απαγορεύεται καθώς αποτελεί υποκοριστικό. Το Thomas ωστόσο, επιτρέπεται. Ονόματα, όπως Elaine ή Prince, θεωρείται ότι παραπέμπουν σε βασιλικά αξιώματα, και σε ονόματα δυτικής προέλευσης, για χώρες όπως η Σαουδική Αραβία. Το τρίτο όνομα στη λίστα των απαγορευμένων ονομάτων, όπως καταγράφηκαν στο mirror.co.uk, είναι το Facebook, που παρόλο που σε εμάς κάνει εντύπωση, δίνεται στο Μεξικό.

Το Μεξικό λοιπόν, καταργεί τέτοιου είδους παράξενα ονόματα, καθώς θεωρείται ότι υποτιμούν το παιδί που έρχεται στον κόσμο, ή τουλάχιστον θεωρούνται ότι είναι κενά περιεχομένου. Τέταρτο όνομα προς αποφυγή είναι το @, και αν απορείτε, ένα ζευγάρι Κινέζων αποφάσισε να δώσει το συγκεκριμένο “όνομα” στο παιδί του, ίσως γιατί το σύμβολο στα κινεζικά προφέρεται “ai- ta” και σημαίνει κυριολεκτικά, “αγάπα τον”. Το όνομα απαγορεύτηκε αμέσως.

17 ονόματα παιδιών που έχουν απαγορευθεί
Robocop, James Bond, Circumcision, είναι τα επόμενα καταχωρημένα ονόματα που έχουν μπει στη μαύρη λίστα, τα οποία μαζί με το Lady Di, αποφεύγονται στην πολιτεία Σονόρα του Μεξικό. Το όνομα Diana είναι αποδεκτό, ωστόσο. “Talula Does the Hula From Hawaii” είναι όνομα, όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, όνομα που αποφάσισαν να δώσουν στο παιδί τους, γονείς στη Νέα Ζηλανδία. Σε ηλικία πια 9 ετών, το παιδί καλείται να αλλάξει το όνομα που θυμίζει περισσότερο σιδηρόδρομο. Ένα ακόμη από τα ονόματα που απαγορεύτηκαν στη Σονόρα, είναι το όνομα Traffic, ενώ το Linda δεν επιτρέπεται στη Σαουδική Αραβία, όπως και το Alice.

Ο Αμερικανός νεοναζιστής, Health Campbell αποφάσισε να ονομάσει το παιδί του Adolf Hitler και το άλλο, Eva Braun. Οι λόγοι κατάργησης δεν χρειάζεται να αναφερθούν. Ζευγάρι Σουηδών, που είχε δώσει στην κόρη τους, το όνομα του συγκροτήματος, Metallica, ήρθε σε αντιπαράθεση με τις αρχές που έλεγξαν το διαβατήριο του παιδιού.

Sex Fruit είναι ένα ακόμη όνομα, απαγορευμένο στη Νέα Ζηλανδία όταν εφευρέθηκε από μια οικογένεια, ενώ ο Terminator ακολουθεί στη λίστα, και πάλι στο Μεξικό.

Ένα ζευγάρι Σουηδών, προκειμένου να εναντιωθεί σε όλους αυτούς τους νόμους που απαγορεύουν συγκεκριμένα ονόματα, αποφάσισε να δώσει στο παιδί του, το όνομα, 14.Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116… Φαίνεται πως οι γονείς μετά από όλες αυτές τις παράδοξες και αυτοσχέδιες ονομασίες, έχουν καταφέρει τον στόχο τους που δεν είναι άλλος από το να εξοργίσουν τις αρχές της χώρας τους.

Σύμφωνα πάντως με την υπεύθυνη του Τμήματος Αρχείου του Πληθυσμού, Cristina Ramirez, “Η απαγόρευση των ονομάτων είναι για την προστασία των παιδιών. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι κάποια ονόματα δεν θα γίνουν αφορμή για περιστατικά σχολικού εκφοβισμού… Βλέπε, Adolf Hitler.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *